Lilike

2013.07.18.

Tiszteletem! Régebben már érdeklődtem ugyan ezzel kapcsolatosan…idézném, ha nem gond: "jelige: Műtét után 2012-11-12 Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy egy 3 éves yorki kutyusomat császározni kellett, ezzel egyidejűleg megtörtént az ivartalanítása a kutyámnak. A műtét után sajnos sérve lett a kutyusnak, amit az állatorvos elismert, hogy valószínűleg nem varrta elégé össze a hasfalat. Ezért újra meg kellett vágni Lilikémet. Most olyan problémám lenne, hogy belül a hasfalat nem felszívódó cérnával varrta, és az összeset látni lehet, ha hanyatt fekszik a kutyus" Nos,ez az előzmény, kibővíteném a jelen gondommal… A fonalakat még mindig látni a bentit, viszont ismét sérve van Lilikének 🙁 Kérdem én ez hogy lehet? Évente műttessem a kutyusom? Nem lehet ezt normálisan megcsinálni, vagy ez mindig így lesz? Én most teljesen kétségbe vagyok esve, hogy megint altassam el a kutyámat, meg ismét vagdossák össze…Fáj neki? Nem túl nagy, mint egy mogyoró. Ráadásul kiköltöztünk Németországba itt nem is ismerek "jó" állatorvost. Ön mit javasol Doktor Úr? Köszönöm megtisztelő válaszát, Andrea

Sajnálom, hogy az elmúlt év novembere óta nem oldódtak meg a kutya problémai.

Az újraoperált hasfali területen látható fonalak akár hónapokkal a műtét után is láthatóak, tapinthatóak lehetnek még akkor is, ha felszívódó fonalat használt állatorvosa. Persze az sem kizárt, hogy az első műtét kedvezőtlen tapasztalatai miatt döntött úgy, hogy nem-felszívódó fonallal kell operálni a Lilikét. Leírása alapján én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a jelenleg észlelt duzzanat nem újabb hasfali sérv, hanem műtéti heg, vagy a varrófonal helyi reakciója. Mindezeket legegyszerűbben, leggyorsabban természetesen a kezelő orvosával tisztázhatja.

Ha tartósan Németországban élnek, úgy érdemes lesz a közelben egy kisállat klinikát felderíteniük a Lili ellátása miatt. Meg fog lepődni, hogy még kis településeken is milyen jól felszerelt, magas színvonalú – igaz, a megszokottnál jóval drágább rendelőket talál.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993