Bolhás kiskutya

2013.07.22.

Tisztelt Cím! Uram/Hölgyem! A következő problémával fordulok Önhöz: 6 hetesen hazahoztunk egy német juhász kutyakölyköt, melyet érkezése utáni napon megfürdettünk. 1,5 hét után ellátogattunk a kiválasztott állatorvoshoz oltás miatt, aki megállapította, hogy bolhás. Ezt le is kezelte egy pipettás szerrel, melynek nem tudom a nevét. Innentől kezdve a család idegállapota napról napra romlott, mivel magunkon is tapasztaltunk vakarózással járó, viszont tünetmentes ( csípésekre gondolok ) pici apró csípésszerű érzéseket. Ezt jeleztem állatorvosunknak,mitöbb megkérdeztem, nem kenődhetett e le az a szer a nadrágomra hazautazás közben. Mivel nem volt a válasz és nem múltak a tünetek, önszorgalomból vásároltam Biokill nevű szert, amivel a kutya tartózkodási helyét is és a lakást is végig fújtam. A kutyára pedig Frontline nevű pipettás készítményt tettünk. Ennek ellenére nem szűntek meg a tünetek. További pénzköltés következett, ismételt Frontline pipettás szer, bolhanyakörv, és Biokill fújós készítmény vásárlással. Ausztriában is vásároltunk egy azonnali segítséget ígérő fújos szert, immár 4 flakon Biokillt, és ráadásként az egész lakás a ház teraszát pedig domestossal végig fertőtlenítettük,a kutyát Bolfo nevű samponnal lefürdettük mivel egy alkalommal a kutyából sok kis apró fekete élő bolha jött ki a hintaágyunkra. Ezek után gyógyszertári érdeklődésemre semmi jó ötlettel nem álltak elő, illetve a kemotox szert esetleg próbáljam ki… Na mármost 15 ezer forintos költségek, és ezt meghaladó idegfeszültséggel küszködve az állat szenvedését már nem is számolva kérdezem, esetleg van valami ötlete? Mit tegyek? Mit kenjek, tegyek még a kutyára, hogy végre megszabaduljunk ettől a mizériától? Sajnos a kutyával töltött időt beárnyékolja mindez, és nem örömmel foglalkozunk vele, hanem félve mit hozunk be a lakásba. Immunissá válhat ennyi szer alkalmazásától? Kérem válaszoljon amilyen gyorsan csak tud, mert már tényleg nagyon elkeseredett állapotban vagyunk!!! Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Szűcs Judit és családja

 A bolhakérdést egyáltalán nem bagatellizálni akarom – de ezen igazán úrrá lehet lenni, ha a kutyára szakszerűen felteszik a megfelelő bolhaellenes szereket, emellett rendszeresen széles spektrumú szerekkel féreghajtják is az állatot, valmint a környezetet is gyérítik a petéktől, lárváktól.  Ha mindez átgondoltan, szakszerűen megtörténik, akkor nem lesz szükség ausztriai kirándulásra, patikai ötletelésre (chemotox?!), sem pedig a család pszichés tartalékainak a kimerítésére.

Ha a kölyök bolhásságát hónapok óta nem tudják leküzdeni, annak több oka lehet. A cseppentő szereknek a kutya bőrére (nem a szőrére) kell kerülnie – azt nem szabad ledörgölni, lesímogatni és ha 2 napon belül fürdetik az ebet, azzal gyakorlatilag semmissé teszik a hatását, de komoly áztatástól később is gyengül a hatékonysága. Legtöbbjüket 4 hetente ismételni kell. Extrém fertőzöttség esetén a cseppek hazsnálata mellett jó minőségű parazitaellenes nyakörv használatára is szükség lehet. A cseppentő szerek, nyakörvek és a környezetre használható szerek között is vannak sajnos nem kellően hatékony, bóvli termékek.  

Szerintem megoldásra az vezethetne, ha felkeresnék állatorvosukat, megbeszélnék vele a problémát és a tanácsait követve néhány nap alatt úrrá lennének a bolha mizérián.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993