aggódó gazdi

2013.07.30.

Kedves Doktor Úr! Van egy 3 és fél éves bordeauxi dog szuka kutyám,reggelre a jobb első lábára sántított,láthatóan fájlalta,kedvtelen,bágyadt volt (érdektelen volt a szokásos imádott labdázásra, újságos ugatására) első dolgom volt elvinni az orvosunkhoz, ahol átvizsgálták,és a lábfájásra semmi okot nem találtak,de a vizsgálat során a hátsó combjánál található nyirokcsomók kb..szilva nagyságúak,most várakozó fázisban vagyunk,de én nagyon aggódok (sajnos interneten kutakodtam és persze a legrosszabbakat dobta ki) haztérve a rossz kedv, sántítás megmaradt, így ezt jelezve az orvosunknak phenpred nevezetű gyógyszert adtam neki. Étvágya jó, jól táplált, jó táppal, mindig egészséges, erős kutya…. a széklete kissé nyákos volt (nem tudom máshogy fogalmazni) Ön szerint kérjek vérvizsgálatot?? Most elvileg 1hetet várunk, hogy hogy alakul a kutya, gyógyszert nem kapott. Mit gondol,mitől duzzadhat, egy a nyirokcsomó?? Nagyon köszönöm előre is a válaszát!!

Kedves Gazdi!

Azt, hogy mitől duzzad egy nyirokcsomó, legpontosabban abból lehet megtudni, ha mintát vesznek belőle- úgynevezett aspirációs cytológiát, amely szakszerűen, laborban értelmezve megmondja, hogy milyen betegségre, betegségekre utalnak a benne található sejtek- ez jelentősen lerövidíthati a kétségekkel, szorongásokkal és aggodalommal terhes várakozási időt.

A mellső lábat is meg lehet vizsgálni röntgennel is (nem tudom, készült-e felvétel), sőt, ma már egyéb fejlett technikai eszközök is rendelkezésünkre állnak, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a diagnózishoz, akárcsak az embergyógyászatban.

Természetesen legjobb, ha kezelőorvosukkal konzultálnak arról, hogy mi a leggyorsabb, legpontosabb módszer, amivel kideríthati a sántítás, levertség okához. Ha ő maga nem is tud minden vizsgálatot elvégezni, biztosan be tudja Önöket utalni olyan helyre, ahol el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat.

Jobbulást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993