Mókabéka

2013.08.09.

Kedves Doktorúr! Van egy szaporítótól mentett francia bulldog szuka kutyám, nem részletezném mi hogyan derült ki, de a lényeg, hogy 7 éves, négyszer császározták feltehetően. Ivartalaníttattuk, mert féltünk a méhgyulladástól, szöveti letapadásokat találtak, összenőtt a méhszövet a vastagbéllel, petefészkekkel, hugyhólyaggal. A doki ezt rendbehozta, két nap múlva kijött a lágyéksérve…mindkét oldalt van neki, az egyik kizáródott…ott azonnal megműtötte. A kérdésem ezzel kapcsolatos: az orvos azt mondta, hogy a másik oldalit csak akkor kell megműteni ha baj van, ha megnő, leghamarabb fél év múlva szeretné (mivel 9 napja, egy hete a sérvműtét). Ma volt a varratszedés, és azt mondta, hogy az a kisebb gombóc ami látszik ha megfogja a heg alatt, az a sérvnek a tokja, ami majd felszívódik, kb 2 héten belül. Ez így van, és tényleg fel fog szívódni? nem kell aggódnom? Köszönöm!

Kedves Gazdi!

Ha jól éretem leveléből, akkor az Ön áldatlan állapotok közül kimentett kutyusának talált már egy ügyeskezű állatorvost, aki rendbehozta a korábbi császármetszések szövődményeit, és most a kizáródott lágyéksérvet. A varratszedés után  egy kis “gombóc” érződik a seb alatt, ami állatorvosuk szerint hamarosan fel fog szívódni, de nem bíznak 100%-ig állatorvosukban.

Sajnos én sem lehetek ennél hitelesebb, mert meg kellene vizsgálni, tapintással legalább a sebet, de az is lehet, hogy ultrahanggal is, hogy kiderüljön számomra is, hogy pontosan mit is éreznek. Szerintem a sebről a legtöbb információval a műtétet végző állatorvos rendelkezik, hiszen ő saját szemével látta kinyitva is. Ha valóban van okuk kételkedni a szavában, akkor fel kellene keresniük egy másik állatorvost, akiben jobban meg tudnának bízni és alapos vizsgálat után kikérni az ő véleményét!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993