fekete kandúrjaj

2013.08.12.

Tisztelt Doktor Úr! Kan macskánk megsérült, nem tudja felemelni a farkát, olyan, mintha élettelenül himbálózna utána. Még a földre is lelóg. A széklatét nem tudja tartani, állandóan foltot hagy, ha leül, s potyog belőle a széklet ide-oda. Először nehezen mozgott, de most már futkos, jókedvű, s eszik is rendesen. Viszont a végbélnyílását nem tudja összezárni, nem működnek az izmok. Van rá esély, hogy rendbe jöjjön? Sajnos műtétre nincs pénzünk,mit tudok vele tenni műtét nélkül, hogy segítsek rajta? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: T

Kedves Gazdi!

Lehetett balesete a cicának, megsérült a farok, végbéltájék beidegzése. Ha azonnal orvoshoz kerül, akkor megpróbálhatnak gyógyszerekkel, az idegek regenerálódását segítő vitaminokkal változást elérni, de legalább meg tudják vizsgálni, röntgenezni az érintett területet.

Így hetek múlva, bevallom őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy magától meggyógyul, de csodák néha vannak. Sokkal valószínűbb, hogy így marad, sőt, az érzéketlen, béna farok megsérülhet, könnyen elfertőződik, és nagyon megnehezíti a cica életét. Az inkontinencia, vagyis a bélsár tartási nehézséggel is az a helyzet, hogy vizsgálat nélkül csak jóslásokba bocsátkozhatnék.

Ha a költséges kezeléseket, műtét nem is tudnak vállalni, egy vizsgálat erejéig érdemes lenne olyan állatkórházba vinni a cicát, ahol meg tudják vizsgálni és legalább egy röntgen felvételt tudnak csinálni- sokan vannak olyan anyagi helyzetben mint Önök, de megbeszélni a lehetőségeket mindenképpen érdemes!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993