Szövettan

2013.08.19.

Tisztelt Állatorvos! Nemrég műtötték 5 éves kutyusomat, zárt, gennyes méhgyulladással és emlődaganattal. A méhgyulladásból szépen felépült, semmi baja mára hála Istennek. Az egyik cicijéből egy borsónyi nagyságú daganatot távolítottak el. A rendelőben azt mondták, 3 hét múlva érdeklődjek a szövettan eredménye után. Meg is tettem, de sajnos nagyon fel vagyok háborodva, mert azt mondták, hogy nem lett kiszámlázva a szövettan és így nem is küldték el vizsgálatra!!!! A rendelőben a műtétet végző doktornő azt mondta, hogy elküldik, ebből én arra következtettem, hogy ezt nem kell külön kérni, hanem automatikusan küldik vizsgálatra, akár embereknél! Természetesen nem a pénzzel volt a problémám, hisz az a 7 ezer Ft, amit megszabtak érte nem jelentett volna sokat hogy tudjam, mivel állunk szembe, de nekem nem is jelezték hogy ezt KÜLÖN KÉRNI KELL! A mintát megsemmisítették, így nem is tudjuk, hogy a kedvencemnek jó avagy rosszindulatú a daganata! Ami nagyon dühít még, az az, hogy nem is telefonáltak utánam, hogy nem lett kiszámlázva, kérem-e egyáltalán a szövettan vizsgálatát! S mikor rákérdeztem, hogy miért is nem, azzal az indokkal jöttek, hogy nem tudták a telefonszámom(!!), holott mikor megyek a rendelőbe, az az első kérdésük, hogy változtak-e az adataim, beleértve a telefonszámom, címem és email címem… Oda hozzájuk többé nem megyek 🙁 Eddig meg voltam elégedve, de hatalmasat csalódtam bennük! Aztán jön a másik, ami ledöbbentett… Megkérdeztem, hogy most akkor mégis ezt hogyan deríthetném ki, hogy milyen jellegű a kutyám daganata?! Azt mondták, hogy van valamilyen izotópos vizsgálat, ami 50.000 Ft-ba kerül… Nekem sajnos erre nincs pénzem, örültem, hogy a kutyám majd’ 70.000 Ft-os műtétét ki tudtam fizetni! Tetszene tudni tanácsot adni, hogy mi a teendő ilyenkor, vagy hogyan tudnám kevésbé költséges módon kideríteni az eredményt, hogy van-e valami más mód? Köszönöm előre is a válaszát és kellemes hétvégét, munkát!

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a történteket, sajnos ilyen baklövés előfordul állat- és emberorvosi rendelőkben egyaránt, nagy kár, hogy hazánkban még igen csehül állunk a bocsánatkérésekkel, pláne a jóvátételekkel, ami az Ön esetében nem is könnyű, hiszen ha jól olvasom, már nincs meg a szövetminta.

Viszont az jó hír, hogy az egyedüli, borsónyi emlődaganatok, még ha szövettanilag rosszindulatúak is, ritkán adnak még áttéteket! Az ivartalanítás is nagyon jó dolog, hiszen csökkenti az esélyét a baj kiújjulásának.

Valóban létezik állatoknál is nagyon fejlett izotópos daganatkeresés (rendelőnkben Dr. Balogh Lajos foglalkozik ilyen vizsgálattal), de valóban nem olcsó mulatság. Amit tehet, hogy figyeli, időnként megtapintja  a kutyus emlőit és ha akármilyen kis csomót észlel, azonnal állatorvoshoz megy.

Minden Jót kívánok!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993