cicababa

2013.09.09.

Tisztelt doktorúr! 4 Hónapos fiú perzsacicám van 1hete van nállam játékos,nem látszik betegnek de megy a hasa kapott oltást féregtelenítve van whiskas juniort adok neki tápot illetve alutasakosat meg vizet szerintem keveset eszik napi fél zacskó alutasakost meg pár szem tápot.mitől megy a hasa?esetleg az új környezet?nem minden nap megy a hasa van mikor rendes a széklete de ma 4szer egymás uttán ment neki.köszönöm válaszát.Melinda

Kedves Gazdi!

Lehet, hogy jól gondolja és a stressz okozza a hasmenést, az új környezet, a tápváltás. Viszont számos fertőző (bakteriális, vírusos, egysejtű okoza) betegség is lehet a hasmenés mögött, de a táplálás is okozhatja. Bár nem írta, hogy adna, de a tej például a már elválasztott macskáknák hasmenést okozhat. A férgesség is lehet, az egyik kiváltó ok, bár írta, hogy kapott féreghajtót a cica, de azt nem, hogy hányszor. Féregteleníteni többször is kell  a cicákat, mert  a féreghajtók mindig csak az éppen a bélben tartózkodó felnőtt férgeket képesek elpusztítani, a petéket nem, így új férgek vándorolhatnak folyamatosan a bélbe.Oltásokat is folyamatosan kell kapnia a cicának, hogy azok valóban védjenek.

Mindezek miatt mindenképpen azt ajánlom, keresse fel állatorvosát, aki alapos vizsgálat után eldöntheti, szükség van-e bélsárvizsgálatra, kiegészítő vizsgálatokra, és gyógykezelésre.

Szeretném rábeszélni, hogy ezek helyett az élelmiszer boltokban kapható, főként növényi eredetű összetevőkből álló, de nagyon jól reklámozott tápok helyett fokozatosan térjen át a jó minőségű, úgynevezett prémium, szuperprémium tápokra, melyek valóban állati eredetűek, és sokkal jobban emészthetőek. Ebben a témában sok hasznosat olvashat, ha IDE KATTINT.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993