Szekelyudvarhely

2013.09.13.

A kutyám meg volt műtve,  4 vágás van a bélbe, hány nap kell, hogy meggyógyuljon komplett, mert azomba kell tüzeljen, es szeretném, ha lenne kölykező. A kutya jol érzi magát, eszik iszik széklet rendben, esetleg milyen kaját adjak, ami a legjobb a gyomor rendbetetelenek?

Kedves Gazdi!

Tudni kellene, hogy milyen műtétet végztek a kutyáján és milyen okból, mennyi ideje, mekkora  a vágás, hogyan, milyen technikával varrták össze, volt-e hashártyagyulladása, láza, megterhelődött-e a kiváltó betegségben a vese-, máj, és még sok-sok kérdésem felmerül.

Nagyon jó hír, hogy a kutya közérzete jó, ezek szerint már felépült a műtét után. A hasfali hegnek jó pár hónap kell, mire valóban begyógyul- ilyekor is heges lesz, érzékeny, ha izmot vágtak, akkor nem tart úgy, ahogy  korábban- a vemhesség során van esély a sérv kialakulásának.

Nem tudom véka alá rejteni azt az aggodalmamat, hogy Ön esetleg nem tenyésztő és be kell vallanom, nem pártolom a kutyák nagyfokú hozzáértés nélküli tenyésztését, még akkor sem, ha teljesen egészséges, törzskönyvezett, szakszerűen tartott állatról van szó, hiszen rengeteg a gazdátlan állat, a menhelyek kétségbeesetten küzdenek, mert nap mint nap a legkülönbözőbb korú, fajtájú állatok kerülnek hozzájuk.

Ráadásul ebben az esetben, ha jól értem, egy nem régen hasi műtéten átesett szukakutya vemhesítéséről van szó.

Félek nem tudok elfogulatlan tanácsot adni, bár nem ismerem az Ön helyzetét, semmilyen egyéb körülményt, csak rövid levelét, de csak lebeszélni tudnám szívem szerint mindenféle vemhesítési tervéről,  így nem sokra megy velem, inkább  keresse fel a műtétet végző állatorvost!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993