Aby mamóka

2013.09.14.

?Tisztelt Doktor úr! ?Két idős (15) abesszin hölggyel élünk együtt. Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy az alomban a vizelet sűrűbb lett, nem szívódik fel az alomban, és ez a ragacs rendesen feltapad az alomtálca oldalára. A veseprobléma fajtasajátosság lenne, de az állagon kívül sem fájdalmat, sem gyakori ürítési ingert, sem kedélyváltozást, vagy fogyást nem tapasztalunk. Étvágy remek (Ageing +12, Sterilised 12), az önitatóból isznak rendesen, zsémbesség megvan, és termelnek az alomba is rendesen… 🙂 Felmerült egy laborvizsgálat eshetősége, de az idős hölgyek nem bírják az orvost, elkábítani meg már őket nem merném… Hálásan megköszönnénk, ha bárminemű okosságot tudna javasolni a későbbi probléma megelőzésére. Üdv, Anna

Kedves Gazdi!

Szívmelengető ilyen kedves, gondos és felvilágosult macskatartó levelét olvasni.

Teljesen igaz, hogy ilyen idős korban időszerű az időskori kivizsgálás, és az is , hogy a veseelégtelenség súlyossága a laborértékekből becsülhető meg. A vesebetegség, vagyis a vese “elfáradása” nem csak az abesszín cicákra jellemző, hanem az összes macska sajátja, mert ők elsősorban fehérjékből (és állati eredetű zsírokból) szerzik az energiát és ez a folyamat nagyon sok méregtelenítést kíván, amivel elsősorban a vese terhelődik meg. Viszont 15 éves korban tényleg nem szívesen bódítgatja cicáját az ember, amíg nincs nagyobb baj.

A vizeletvizsgálat is informatív lehet, ezért ha állatorvosuk is egyetért, kezdhetnek ezzel, mert ez nem fájdalmas, nem kell a cicákat sem lefogni, sem bódítani hozzá. Viszont majd kell egy kis ügyesség- ezt legjobb, ha állatorvosukkal egyeztetik, hátha neki van bevált módzsere a mintavételre. Az is kiderül a vizeletvizsgálatból, hogy kell-e kifejezetten vesekímélő táp a cicáknak, van-e fertőzés, kell-e gyógyszert szedni, ezzel is lehet időt nyerni a vérvételig!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993