Habos hányás

2013.09.20.

Köszönöm előre is a választ! A cicamat jó pár evvel ezelőtt műtöttek struvit kővei voltak es csak Urinary tápot lehetett neki adni. Néha néha előjött az évek alatt de antibiotikumtol teljesen megszüntek a panaszai. Nem is olyan régen voltunk vele orvosnál mert az egyébként nagyon jó étvágyú cicam nem evett annyit sőt egyik napról a másikra szarazat teljesen kikerülte. Arra gondoltam biztos a foga. Volt is ultrahangos fogkőeltavolitasa illetve a vizeleteből kiderült, hogy cystin kristályok voltak benne mar nem struvit. Illetve a vérében két eredmény magasabb lett, ami miatt a doktornő a Renal vesekimelős tapra való áttérést javasolta. Az hittem h tényleg a foga volt a baj mert ujra visszatért az étvágya de sajnos nem tartott sokáig olyan mintha annyira nem lenne oda az új tapert. Ezt abból gondolom, h a másik macskám taljaba meg belebújna es azt enne nem azt amit neki kene. Mindenesetre vmelyiket megeszegeti más ízesitesűt meg nem. Egy hete ezeken kívűl naponta két naponta jelentkezik általában reggelente habos színtelen hányás. Régebben is előfordult de nem naponta. Első kérdésem az lenne h hogy lehet h más fajta köve lett? A sok év alatt sose kertek további vizeletvizsgalatot es lehet h a tappal amit evett csak nagyobb bajt okoztunk. 🙁 egy 2005 ös verteszten is magas volt az egyik eredmény ami a vesevel van összefüggesben most mar 2 is. Meg szerencse h önöknél jártam es levették a mintákat. A másik kérdésem h a hányás mitől lehet? Azóta ilyen gyakori, mióta az új tápot eszi. Mit lehetne vele tenni?

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy meg volt elégedve kollégánk munkájával, köszönjük a visszajelzést!

A hányás lehet sok mindentől: parazita, gyomor-gyulladás, szőrcsomó, vagy “bezoár”, ha az új tápban nincs szőroldó komponens, de előfordulhat, hogy a vesefunkció romlásával és a nem-evéssel függ össze. Ezt újabb orvosi vizsgálat döntheti el.

Egyébként a macskák a tápváltást is borzasztóan rosszul viselik, mindenképpen a fokozatosságra kell törekedni. Először a régi, vagy olyan tápot kell adni, ami ízlik neki, majd egyre többet belekeverni az új tápből. Lehet (nem sózott! kacsa, liba, sertés) állati zsírral kívánatosabbá tenni a Renal tápot, a macskák nagyon szeretik és kiválóan emésztik az állati zsírokat, ebből fedezik energiaszükségletük nagy részét. További hasznos információt talál a táplálásról ITT).

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993