kutya

2013.09.21.

Jó Napot! Köszönöm a gyors választ a daganatos törpe schnauzer-e.Mint ahogy írtam többször is volt műtve és ezek közt átesett az ivartalanítason el lett távolítva a méhe illetve a petefészke is!! Esetleg mit tud még ajánlani a problémára, kapja a VETERA DDW 25 VIZET !! válaszát előre köszönöm

Kedves Gazdi!

Ismét onkológusunk válaszát idézem:

A VETERA DDW vízről és humán kistestvéréről a Preventa vízről (vagy a deuterium csökkentett víz, deuterium depletio kulcsszavakkal) a google keresőben tonnányi olvasnivalót talál, de lehet, hogy már egy részét el is olvasta. Ha daganatellenes egyéb vizek is érdeklik, akkor olvasgathat még az oxigenált vizekről, pi-vízről, lúgosított vizekről, ásványvizekről  is számtalan érdekes olvasmányt. Ha a vizek mellett a kutya táplálékát is át szeretné alakítani – úgy daganatellenes diétákat (Hill’s oncological diet, ketogén diéta …) táplálék és takarmánykiegészítőket, vitamin/nyomelem kiegészítőket és immunstimulánsokat is talál néhány százat a piacon.

Véleményem az, hogy ha az összes felsorolt vizet és egyéb daganatellenes csodaszert megkapja a kutya, akkor ezek összesen sem fogják meggyógyítani, a betegség lefolyását lényegesen befolyásolni, de valószínűleg nem is ártanak.

Megértettem, hogy a kutyát már többször operálták emlő tumorokkal és ivartalanították i. Leveléből azonban nem derült ki, de fontos lenne tudni az eltávolított emlődaganatok szövettani diagnózisát, és azt, hogy egy vagy több emlőtelepen jelentkezett-e először, illetve hogy mindig az operált területen újult-e ki, vagy új és újabb emlőtelepeken haladt tovább a betegség, esetleg volt-e nyirokcsomó áttét. Többféleképpen lehet oprálni is. Lehet az emlőtelepeket egyenként eltávolítani, és lehet mindkét oldali emlőlécet egyszerre eltávolítani (totál mammectómia) .

Ezen legfontosabb információk mellett a kutya jelenlegi általános állapotát, laborértékeit, esetleges társbetegségeit is ismerni kellene a konkrét gyógykezelés, de még az esélylatolgatás céljából is.

Ismételt kérdéséből azt érzem, hogy szeretné ha megnyugtatnám, hogy ha vesz Vetera gyógyvizet, Vetri DMG cseppeket, és a gomba módra szaporoda daganatellenes, immunstimuláns szer valamelyikét, azzal minden lehetséges dolgot elkövet kutyájáért. De sajnos nem adhatok nyugodt szívvel ilyen választ.

A kutya állapotának pontos felmérésére teljes onkológiai kivizsgálás adhatja meg a választ. Ezzel körvonalazódnak az esélyek és a lehetséges megoldások. A teljes gyógyulásra, vagy legalább a betegség lényeges lassítására a kutya újraoperálásával, és talán sugárkezelésével, gyógyszeres kezelésével lehet esély.

Üdvözlettel, Dr. Balogh Lajos

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993