Westi bőrelváltozás

2013.10.03.

Üdvözletem Doktor Úr! Nagyon régen nem jelentkeztem,mert nem volt megoldatlan problémám.Most viszont tanácsot szeretnék kérni!Mint mondtam régen, van egy Westi szukám, aki most 8 éves. Nagyon erős bőrallergia jött ki rajta. A borda íve alatt egész az alhasig. A sok vakarózástól lekopott a szőr és tűz piros. Az étkezése hatnapon keresztül száraztáp Select Gold. Egy nap csak vizet kap. Tavasztól őszig kint van az udvaron.Valószínű,hogy valamilyen virágpor allergiája lehet, mert hátul a kertben sok sok növény van és ritkán, de hátra van engedve. Nagy megelégedésére. Sajnos most mindene csupa rózsaszín. Bolhanyakörvet visel, mert hátul a kertben vannak illegálisan macskák, néha kullancs és hát jobb félni, mint megijedni. Killtixet használunk, korábban nem volt vele gond. Érdekes, tavaly nem volt ilyen erős az allergiája. Nagy tisztelettel kérem a segítségét, alternatív gyógymódoknak örülnék a legjobban. Hiszen mi emberek is azokat alkalmazzuk,és nekünk Ő a legjobb barátunk, kit nagyon szeretünk. Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel:Somossy Nóra

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy idáig nem volt semmi gond.

Lehet, hogy igaza van és a Westinek pollen, vagy virágpor allergiája van, bár a virágpor szempontjából mindegy, hogy hol tartózkodik, mert a széllel mindenhová eljut. Legtöbbször a különböző virágző fák, és gyomnövények pollenjére szoktak allerigát kiváltani embereknél, állatoknál, de sok más dolog is kiválthat viszketegséget, erős vakarózást.

Ilyen ok lehet, parazita jelenléte: rühatka, bolha nyál, szőrtüszőatka, melyek a Killtix nyakörv ellenére is megjelenhetnek , a bolhanyál allergia kiváltásához egyetlen bolha csípése is elég! Bőrtüneteket kiválthat hormonális probléma, ha nincs ivartalanítva a kutyus, de akár a kozmetikus új samponja, bűzmirigy gyulladás, ami az allergiás hajlammal gyakran együtt jár.

A westik sajnos tényleg gyakran közdenek allergiákkal, de ez lehet táplálék eredetű is, legtöbbször a csirke fehérje a ludas.

Alternatív gyógymódok is csak akkor jönnek szóba, ha megvan a pontos diagnózis: bőrkaparék vizsgálat, vérvizsgálat, szükség esetén hasi ultrahang vizsgálat. A táplálék eredetű allergiák vérből sajnos nem mutathatóak ki, ezeket csak úgy lehet uralni, ha megvonjuk legalább 4-6 hétre az eddig adagolt fehérjét, és kicseréljük olyanra, amelyet eddig még nem kapott a beteg- ezt legegyszerűbb speciális tápallergiára való úgynevezett hypoallergiás tápra cserélni.

Előfordulhat, hogy bőrgyógyászati szakrendelést is fel kell keresniük, ha bonyolultabb a dolog, és ha kiderül, hogy valóban allergiás, akkor nagyon fontos az orvos-állattulajdonosi összhang, a szoros együttműködés a beteg érdekében. Remélem minél hamarabb sikerül a betegség végére járni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993