kaninchen

2013.10.11.

Tisztelt Doktor Úr! Lenne pár kérdésem önhöz,ha megengedi. Ez év október 5-én vásároltunk egy kaninchen tacskó kutyust. Már akkor is soványka volt,de betudtuk annak,hogy nem engedték oda a tálhoz a testvérei. Ma 8 hetes a pici. Aznap volt tápváltása,amitől nagyon ment a hasa aznap éjszaka,csont és bőrre soványodott szó szerint. Vásároltunk neki royal canin junior tápot,amit kapott a tenyésztőtől is,így vasárnaptól már azt kapott. A széklet állaga jobb lett,inkább krémessé változott,de még mindig nem az igazi.Naponta 5x biztosan ürít.Négyszer eszik egy nap. Nagy étvágya van,jókedvű,játékos sokat iszik magától is. Amiért aggódom,hogy hiába eszik sokat nem hízik és nagyon vékony továbbra is. Gyanítottam ez miatt,hogy férges,mert húzta is a popsiját mindig. Kapott féreghajtót,amit először kihányt másodjára másnap már megette. Azonban az ürülékében nem találtam férgeket,azóta is fenn áll a problémánk. Aktív kiskutya. Ismételjem meg a féreghajtást vajon? Egy másik “márkájú” gyógyszerrel? vagy mi lehet a gond vele? Negyed tablettát kapott,mivel nincs fél kiló se. Oltást még csak egyet kapott Nobivac Parvo-c,ezt kapta a könyve szerint elsején. Amennyiben nem nagy gond és lenne 2 perce,kérem válaszoljon . Előre is köszönöm! Szép napot! Szabó Adrienn

Kedves Gazdi!

Nagyon jól tették, hogy beszerezték a tenyésztő által etetett tápot. A kaninchen tacskó igen pici jószág- felnőtt korában a kanok maximum 3,5 kg-ot, a nőstények 3 kg-ot nyomnak, tehát akkorák, mint egy kis nőstény macska. Nem tudom, van-e már tapasztalata a fajtával, de 6-7 hetesen ne várjon nagy, dundi hurkákat tőle. Egy ilyen pici és nagyon fiatal kölyök kutya bizony tényleg képes egyetlen nap alatt teljesen csont és bőrré soványodni, ezért is veszélyes a hasmenés kölyök korban.

Ha “húzza a popsiját”, az jelenthet férgességet, de viszkethet a sok hasmenéstől is a végbélnyílás. A férgességről biztosan csak bélsárvizsgálattal lehet megbizonyosodni, ez azért is javasolt, mert kiderülhet, hogy a tápváltás ás az új környezet okozta stresszen kívül van-e más is a hasmenés hátterében.

A féreghajtást ígyis-úgyis meg kell kiskutyáknál legalább 3x, 2 hetes időközökkel ismételni, és még sok oltás vár a kiskutyára, ha rendeződött a hasmenés.

Mindenképpen keresse fel állatorvosát, aki alaposan megvizsgálhatja!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993