Alomprobléma

2013.10.14.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! A cicám két és fél éves, pici kora óta fedeles macska wc-re szokott, szilika géles macskaalmot használunk. Az utóbbi hónapokban egyre “finnyásabb” kezdett lenni, és ha egy hét után a teljes almot nem cseréltem ki és nem mostam ki az alomtálcát, akkor már a fürdőszoba közepére végezte el a dolgát. Most már viszont végképp nem tudom, mi lehet a baja, mert tegnap reggel cseréltem és mostam ki az alomtálcát, és ma reggelre megint a fürdőszoba közepén találtuk a produktumot… Az alomba tegnap óta csak pisilt. Kisebb korában voltak emésztőrendszeri gondjai, hasmenés stb., de kb fél éve nem, és teljesen normális a széklete. Hol keressük a probléma forrását, hogy lehet, hogy két év rendes alomhasználat után ennyire megváltoznak az igényei/szokásai?

Kedves Gazdi!

Elsőzör a fizikai, testi okokat zárnám ki: általános vizsgálat, bélsárvizsgálat, szükség esetén kiegészítő vizsgálatok, pl. hasi ultrahang, röntgen, ha szükséges. Érdemes átbeszélni állatorvosukkal, hogy nem változott-e a táplálékában valami, ami esetleg más szagú, más összetételű- erről nem írt a levelében. (Az egészséges táplálásról olvashat még ITT!)

Ezzel párhuzamosan át kellene gondolni,, hogy a környezetében van-e változás- esetleg új családtag, kisbaba, más szagű tisztítószer (a cicák nagyon kényesek a citrusok szagára, nem szeretik, ha ilyen mosószert használ), zaj, átrendezés, ami megzavarhatta az eddigi nyugodt wc használatot. Ha semmi más nem segít, akkor érdemes legalább átmenetileg egy második alomtálcát is szolgálatba állítani, esetleg a fürdőszobába.

Nagyon remélem hamar megtalálják az okot!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993