Puszika

2013.10.21.

Tisztelt Doktor Úr/Asszony! 10 éves törpe uszkárom sokat hány reggelente.. sárgás, vagy fehér habos. Quamatel minit ajánlott az orvosunk, ami helyre is hozta egy darabig..utána nem adtuk. Sokszor álvemhes, és azt vettük észre ilyenkor még jobban előjön ez a gond….sok pick marhapárizsit eszik és sokszor kéri a pedigree rodeot…nem tudom ez jó e neki vagy ártalmas? A vizébe humán béres cseppet teszek kb. 2- 3 cseppet. Royal canin tápot adunk neki, de inkább azt eszi amit mi…a piros retket nagyon szereti, ha fáj a gyomra az helyre teszi…utána jobban van. Most elvittük ultrahangra és laborba, sajnos az SGPT értéke 211 és az ALKP 286 ..ez az orvosunk szerint a máj enzim által létrejött májbetegségre utal. Most megint szedi a quamatel minit. Mi a teendőnk a további vizsgálatokkal? Mit tegyünk? Mit adjak neki enni, ami kímélné a májat? Nagyon szeretjük, kérem adjon tanácsot. Üdv. Baranya Á.

Kedves Gazdi!

Épp az imént válaszoltam egy májelégtelenség diéta kérdésre, ha beírja a honalpunk bal oldali keresőjébe a “májelégtelenség” kulcsszót, akkor megtalálja. A Royal Caninnak is van speciális tápja májelégtelenségre, állatpatikákban számtalan májvédő táplálékkiegészítőt kapni: konziltáljon állatorvosával ezekről!

Az álvemhességgel kezdem: a mielőbbi ivartalanítását javaslom, mert ez nem csak az álvemhesség tüneteit szünteti meg, de segít, hogy az emlők esetleges daganatos elváltozásait megelőzze. Idősebb korban a gennyes méhgyulladástól is megóvja. (További hasznos információhoz: IDE KATTINTSON!)

Az emberi táplálékok adásáról szeretném lebeszélni, főként a feldolgozott termékek adásától óvnám meg: ezekben annyi adalékanyag, és só van, hogy megterhelheti a kutya (és az ember) máját. Az Ön által említett kutyasnack is meglehetősen gyanús, inkább nem adnám!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993