Inslin 2.

2013.10.24.

Előző kérdésemben elfelejtettem feltenni Önnek, hogy nagyon magas a kutya kortizol szintje is. A hirtelen lefogyás,ingadozó vércukor, állandó vízivás,magas kortizolszint, és jellegetes körtehas, mint tünet mind megvan nála. Ön szerint a cukorbetegség az egyetlen baja? Vagy az csak szövődmény már? Hogy lehet hogy a cushing kór tüneteit produkálja és ilyen irányú leletei negatívak? Az ivartalanítás mennyiben befolyásolná a vércukrot? Olyan rossz állapotban van már, nem tenném ki műtétnek csak akkor, ha nagy eséllyel javulna tőle. Önnek mik a tapasztalatai?

Kedves Gazdi!

Hasi ultrahang, egyéb képalkotó eljárások (mint a CT) segítik a diagnózist, ha a vérvizsgálatokból nem derül ki egyértelműen a betegség kiváltó oka. A magas kortizol szint bármely stresszes járó állapot sajátsága is lehet a Cushing-kóron kívül, a hirtelen fogyás, az ingadozó vércukor szint egy olyan stresszt jelent a kutyának, ami akár következményesen is kiválthatja a kortizol szint emelkedését.

A távolból nehéz valóban hasznos tancsáot adni egy ilyen súlyos esetben, viszont könnyű összezavarni a kezelést. Egy ilyen súlyos állapotú kutya alapos kivizsgálást, endokrinológiai szakrendelést igényel, lehet, hogy már állatorvosában is megfogalmazódott, hogy beutalja Önöket, hiszen régóta húzódik az ügy és korábbi leveleiből is kitűnik, hogy kezelőorvosuk is nagyon elszánt és szeretne segíteni.

Az ivartalanítás lehetőségét is csak a kutya leleteinek, aktuális állapotának ismeretében lehet megfontolni, mert ahogy Ön is jól látja, egy igen legyengült páciensen át kell gondolni a kockázatokat. (Műtétekről bővebben, ha IDE KATTINT!)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993