Dagica

2013.10.24.

Tisztelt Doktor Úr! Kértem már tanácsát Lilikém sérvével kapcsolatban,mi élünk Németországban, ha emlékszik. Voltunk is otthon látta ottani orvos, abban maradtunk, hogy legközelebb, amikor tudom mikor megyünk haza felhívom időpontot egyeztetünk és megműti újra. A mostani problémám az lenne, hogy én mielőtt kiköltöztünk yorkit tenyésztettem, minden kutyámnak szerető otthont igyekeztem találni, ivartalaníttatva ajándékoztam gazdihoz mindegyiket. Két kutyám Dagica 7 éves és Pöppike 4 éves egy helyre került. A gond ott kezdődik, hogy Dagica tüzel az ivartalanítás ellenére is félévente, óramű pontossággal… Most elvitték a faluban lévő állatorvoshoz, aki javasolta az újbóli műtétet, és azzal ijesztgeti őket, hogy rákos lesz a kutya. Nem akarok okos lenni, de én úgy tudom mondtam az új gazdiknak, hogy ha a petefészekből egy nagyon kicsike darab is bent marad az működik és ugyan úgy tüzel a kutya, mint, ha mi sem történt volna…Ugye így van? Az ivartalanításon bent voltam, a méhüket és mindkét petefészküket eltávolította a doktor nő, láttam. Kérdem én, mi a teendő? Ön mit javasol? Mennyi az esély arra, hogy ha az én feltételezésem jó, hogy megtalálják azt a kis darabot ami bent maradt? Érdemes újra műttetni egy 7 éves kutyát? Valamint a kutyák fogkövesek, a faluban a drága doktor úr, javasolta egyenek pirítós kenyeret az majd leszedi…ehhez mit szól? Mondtam vigyék el másik orvoshoz és szedessék le. Köszönöm előre is megtisztelő válaszát! Andrea

Kedves Gazdi!

Teljesen jól tudja- egy pici darab petefészek, ami véletlenül benn marad a hasüregben, okozhatja a tüzelést. Ilyen sajnos előfordul, vérvizsgálattal kimutatható a nemi hormonok magas szintje, újraműteni mindenképpen érdemes a 7 éves kutyát, sok későbbi gondtól is megkímélhetik (Gondolatok az ivartalanításról című cikkünk elérhető ha IDE KATTINT!). Ez a pici darab általában megnő, így általában meg is található a hasüregben.

A pirítós helyett én inkább azt ajánlom, hogy a műtéti altatásban szedessék le a fogkövet ultrahangos fogkőleszedővel, úgynevezett depurátorral.

Engedje meg, hogy gratuláljak, nagyon nagy kincs az ilyen felvilágosult, gondos tenyésztő, aki nem csak a szerető gazdára figyel, de még ivartalaníttata is a kutyáit!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993