Cica táplálás

2013.11.07.

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 5 éves kandúr cicám van és a táplálásban kérnék segítséget: Royal Canin száraz-és nedvestáppal etetjük, de az utóbbi időben rászokott arra, hogy ha nyers csirkehúst vagy bármilyen csirke/pulyka felvágottat veszünk elő a konyhában, egyszerűen “megőrül” és követeli az adott ételt. Felvágottból néha kap 1-1/2 szeletet, az elmúlt héten azonban többször is sikerült lopnia a nyers csirkemellből. A kérdésem az lenne, hogy a nyers csirkehús okozhat-e neki problémát (illetve a felvágott?)? Amióta evett a nyers húsból, nincs baja, semmi változást nem észleltem rajta, de látszólag nagyon igényli a nyers húst. Próbálkoztam azzal, hogy a csirkehúst megfőzöm neki, de úgy nem ette meg. Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Kedve sGazdi!

Bizony én is találkoztam olyan macskával, aki csak akkor volt hajlandó megenni a húst, ha nyers, az enyémek is ilyenek voltak- hát hiába, a macskák ragadozók, az egeret sem becsinált formájában eszik, tiszta nyersen!

A teljesen friss csirkehúsból, jól lemosva bevallom, szoktam adni az említett macskáknak. Sajnos ez az egész cirkusz azért van, mert a modern állattenyésztés nagyon kedvez az egyes tyúkbélben élő baktériumok elszaporodásnak, a hús ezekkel való szennyeződésének. Ez különösen igaz, ha a hús már állt egy pár napot a hűtőben a hentesnél, vagy otthon.

Ezért hivatalból azt kell mondanom, hogy legjobb lenne, ha nem adna. Ha mégis, akkor csak a legfrissebb húsból adnék, forró vízzel lemosnám azt.  A felvágott nem emiatt, csak a hozzáadott rengeteg élelmiszeripari adalékanyag miatt nem ajánlott- véleményem szerint ezek emberre, állatra egyaránt károsak, de kis mennyiségben nem okoznak bajt!

További hasznos információt talál, ha IDE KATTINT!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993