Prosztatadaganat?

2013.11.12.

Üdvözlöm! Kutyám bal hátsó lába egyik napról a másikra elkezdett fájni, látszólag ok nélkül, mikor felkel vagy rosszul lép, akkor visít sűrűn. Két lábra állni egyáltalán nem tud, de ha picit is magasabbra kell fellépni, (kb. 15 centi vagy több) akkor is gyakran visít. Vizelési, ürítési problémái nincsenek, viszont a hangulata nem olyan, mint szokott lenni, ételt sem kéri izgatottan, ahogy szokta. (Ha megkapja megeszi.) Orvos adott 1 hétre való Rimadyl tablettát előző hét pénteken, ami semmit nem használt eddig, talán még egy picit romlott is a helyzet azóta. Régebbi (kb. másfél hónappal ezelőtt) vizsgálatnál kutyám prosztatája meg volt nagyobbodva, (azóta nem volt vizsgálva) elképzelhető, hogy áttétes prosztatadaganat okozza a fájdalmakat? Mi jöhet még szóba, ami Rimadyl-tól nem javul? (Kutyám 5 éves és 30 kilós) Tisztelettel, László

Kedves Gazdi!

Csak részletes kivizsgálás adhat választ a kérdésre és az aggodalmakra: neurológiai vizsgálat, röntgen vizsgálat, ultrahang vizsgálat, szükség esetén egyéb képalkotó viszgálatok, mint az MR, vagy a CT is segíthet eldönteni, hogy hol a gond: a csontrendszerben, az ízületeknél, a porcoknál, az idegekben, a gerincvelőben, vagy valóban a prosztatában. Felkereshet onkológiai vagy szaporodásbiológiai szakrendelést is.szakrendelést:

A Rymadil egy nagyon jó nem-szteroid fájdalomcsillapító, idült arthrózisos, vagyis ízületi elfajulással küszködő betegeknek ajánlják, egyes akut esetekben is működhet, de komoly betegségeket nem gyógyít meg, sőt, ha például a Lyme-kórokozó okoz ízület gyulladást, azt sem fogja jelentősen enyhíteni, legfejlebb átmenetileg.

Minél előbb keresse fel állatorvosát, hogy elkezdhessék a részletes kivizsgálást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993