anglia

2013.11.16.

Jónapot dr. Egy stafi kiskutyam van, 4 hónapos, már megkapta az összes oltását és chipet Angliában élünk, itt is vettem a kutyát. Enyhén véres volt a széklete, de nem minden wc – nél. Néha még vér cseppek is voltak, de az sem mindig, csak 2-3 szor. Előszor bélférgességre gyanakodtak az itteni állatorvosok és kapott féreg hajtót megint, de semmi. Néha előfordul még mindig. Ez közel 2 hete van igy, visszavinni nem akarom, mert úgysem tudjak itt mi van a kutyával, legalabbis nem tudták megállapítani. Én gyanakszom vagy a helytelen taplalkozasara hogy nem jó a kutya táp vagy hogy nagyon sűrűn eszik sajnos fel kutya ürüléket, meg nagyon sok éles kis kavicsot eszik fel a foldrol. Nem tudom mitévő legyek! Mar ebben az egyben tudok reménykedni, hogy Ön megtudja mondani, hogy mi lehet a kiskutyamnak a baja. Koszonetel Viola

Kedves Gazdi!

Én is féreghajtót adtam volna először a kiskutyának, sőt, ismételt féreghajtás mindenképpen kell, 2 hetente. A legcélszerűbb lenne egy bélsárvizsgálatot elvégezni, mert az kiderítené, hogy szükség van-e további féreghajtásra, illetve, hogy vannak-e baktériumok, gombák, egysejtűek benne, melyek okozhatnak véres bélsár ürítést, vastagbél gyulladást. Ha megvan a kórokozó, akkor lehet gyógymódot ajánlani. Ha nem találnak kórokozót, akkor további vizsgálatok lesznek szükségesek.

Biztos vagyok benne, hogy Angliában is vannak jó, felelős állatorvosok, akik ki fogják tudni deríteni, hogy mi a kiskutya baja.Biztosan jó nyomon jár, és igaza van: a bélsárevés és a kavicsevés komoly gondokat okozhat. Azt viszont mindenképpen el kell mondanom, hogy az Ön feladata a kiskutyát minél előbb le kell szoktatni a bélsárevésről, és a kavicsevésről! Résen  kell lenni, ha megpróbálja, meg kell rántani a pórázt, óvatosan megrázni a grabancát, ahogy a kutyamama fegyelmez, és közben határozottan mondani: Nem! A fegyelmezés, tanítás a gazdi fontos kötelezettsége, hiszen tőle tanulja meg a kutya egész életére, hogy egyrészt szót kell fogadni a gazdának ( ez életbevágó mind az Ön, mind a többi ember érdekében!), másrészt hogy hogyan kell helyes kutyaéletet élni. Ebben az esetben még az egészségét is megóvja a határozott, következetesen betartott szabályokkal, hiszen mindenféle kórokozókkal, parazitákkal fertőződhet a bélsárból.

Nem írta, milyen tápot eszik a kutya, és miért gondolja, hogy rossz, de ajánlom, hogy jó minőségű, életkorának, fajtájának megfelelő kutyatápot etessen, ha lehet, erről isa konzultáljon állatorvosával.

A kutyák helyes etetéséről talál hasznos információt, ha IDE KATTINT!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993