Berci

2013.11.19.

Tisztelt Doktor Úr! Bercike a cicám, márciusban múlt négy éves. Lakásban tartott, ivartalanított kandúr cica. Az anyukája perzsa, az apukája karthauzi. Két nappal ezelőtt este nagyon megijesztett minket. Az ágyon ült és nézelődött. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a macska kihúzza magát, a mellső mancsait magához húzta, a hátsó kéz lábán csücsült és hirtelen hátra dőlt, semmi rángatózás, semmi más tünet nem volt. Próbáltam gyors masszírozni, meg beszéltem hozzá. Kb. másfél – két perc után már kinyújtotta a mellső mancsait, ahogy masszíroztam fájdalma nem volt, mert nem nyávogott és nem húzta el a mancsait. Az ágyon hagytam és kimentem a konyhába neki egy jutalomfalatért, a zacskó zörgésére kijött az előszobába. Kicsit furán lépkedett és a bal hátsó lábát kicsit húzta. Kb. 20 perc múlva már semmi baja nem volt. Ugyanúgy ugrált és rohangált, mint előtte. Nagyon aggódunk a kiscicánk miatt, mert nem tudjuk, hogy mi lehet a baja. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Csorba Anikó

Kedves Gazdi!

Nem csodálom, hogy megijedtek, mert nem szokványos tünetek ezek. Meg kell próbálni rekonstruálni az esetet: ha elájult a cica, az lehet szívelégtelenség következménye, a vércukor szint ingadozása, máj- vesemegbetegedés, agyi történés,  érelzáródás, és még sok más. Ha a lábai nem tudták tartani, nem tudta magát tartani, akkor az ortopédiai kivizsgálás felé kell indulni. Az is lehet, hogy megszédült, ami utalhat a belső fül megbetegedésére többek között.

Egy szó mint száz, alapos kivizsgálás tudja kideríteni az okot, ami a legegyzserűbb, legkevésbé költséges felől szokott indulni: lehet, hogy egy vércukorszint-mérés, röntgen, vérlabor már választ ad a kérdésekre, de előfordulhat, hogy szükség lesz szív-, illetve hasi ultrahangra, és egyéb kiegészítő vizsgálatokra is (EEG, CT, MR). Egyeztessen állatorvosával! Kívánjuk a legjobbakat!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993