sprintercsiga

2013.11.22.

Ezúton szeretném a tanácsát kérni, mi az, amit házilag megtehetek a cicám ( 3 éves ivartalanított kandúr) gyógyulásáért, sajnos fizetésig nem tudom elvinni vizsgálatokra. Egy hónapja költöztünk ide a VII.kerületbe. A tünetei a következőek az elmúlt két napban: kevés, erőltetett, véres vizelet, nem megszokott helyekre, gyakoribb alomkaparászás, több nyávogás. A testvére tavaly pusztult el vesebetegségben, orvosi kezelés ellenére; az akkor kiváltott Cystophan kapszulából még maradt 19 szem. Ezeket adhatom neki? Folyadékpótlásként most alutasakosra váltottam a száraztáp helyett. Bágyadtság, levertség még nem mutatkozik a viselkedésében, a vizelete kevés és véres, de nem záródott el, mint a testvérénél anno… sajnos abból a speciális tápból már nem maradt:( Kaphat / kapjon-e kamilla-, vagy cickafark teát ( ez a kettő van itthon) ? válaszát előre is köszönöm, és elnézést, ha levelemmel zavartam

Kedves Gazdi!

Remélem minél hamarabb eljut állatorvoshoz, mert lehet, hogy antibiotikumra is szükség lehet, ha a vizelet tenyésztésből ez következik.

Addig is jól teszi, ha alutasakos tápra vált, és a Cystophan kapszula is adható akár megelőzésként, napi 1 kapszula 3kg alatt, 2 afeleltt. A kamilla és cickafark teák hasznosak lehetnek felfázásnál, húgyuti gyulladásoknál- de a macskáknak sokkal kevesebb kell belőle, mint embereknek, nagyon híg teát készítsen, bár nem tudom, rá lehet-e venni egy macskát a gyógytea nagymennyiségű bevételére. Ha bírja a cica a fürdést, akkor megpróbálhat meleg fürdőt készíteni belőle, majd beleállítani a cicát, hogy a hátsó testfelét érje, ameddig lehet.

A lefontosabb mégis az lesz, hogy eljusson állatorvoshoz!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993