cicku

2013.11.25.

Jó napot.. lenne egy olya problémám hogy van nállunk egy kiscica az utcán találtuk az egyik szeme hiányzik és csipásodik de ez nem is lenne probléma csak hogy nagyon csontos és hasmenése van már vagy egy hete és nem tudjuk mit kezdjünk vele.. ahogy eszik kb egy órára rá ki is jön belőle…. nem tudni azt sem hogy milyen idős lehet de az biztos hogy kb egy hetet az utcán töltött kint csavargott mire mi rátaláltunk.. orvosra nem nagyon van pénzünk és ha lehetne inkább itthon oldanánk meg a problémát… étvágyával semmi probléma de viszont nagyon sok vizet iszik.. jó lenne ha találnánk valami gyógymódot rá..válaszát előre is köszönöm…

Kedves Gazdi!

Az ilyen kóbor, beteg kiscicáknak nagyon sokszor macska-vírusos betegségek miatt van hasmenésük, kötőhártya gyulladásuk, és egyéb szerv elváltozásaik. Biztosan férges is, bolhás is. A macskanátha gyűjtőnevű betegséget okozó vírusok felső léguti panaszokat okoznak, kötőhártya gyulladással, míg a FeLV, FIV rövidítésű vírusos betegségek az immunrendszert támadják meg. Ezeken kívül még számtalan betegsége lehet, de ezekre csak állatorvosi vizsgűálat deríthet fényt. ((A vírusos macskabetegségekről, és az ellenük lehetséges védekezésről olvashat még, ha IDE KATTINT!)

Ha nem tudnak finanszírozni egy pár ezer forintos állatorvosi vizitet, gyógyszereket (a korának megfelelő féreghajtót, bolhairtót, tüneti kezelésre gyógyszereket, szemcseppet), akkor sajnos csak úgy segíthetnek, hogy meleg helyre viszik, etetik (ha lehet jó táppal, vagy legalább valamilyennel), mosogatják vizes vattával a szemét, a szőrét, ügyelve rá, hogy meg ne fázzon.

Mindig vannak csodák, de az ilyen vírusertőzött legyengült kiscicák nagyon ki vannak téve a sors viszontagságainak. Ha szerető, gondoskodó gazdához kerülne, nagyon fontos, hogy ivartalaníttassák 6 hónapos korában (innentől fogamzóképes lehet), nehogy az utódainak még sanyarúbb sors jusson, hiszen a vírusfertőzésk egy részét már az anyaméhben elkapják a kiscicák, a többivel később fertőződhetnek meg akár a tünetmentes anyától.

Nehéz hallani, látni ezeket a szívfacsaró történeteket…

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993