mancs

2013.11.25.

Kedves Dr Úr/Nő! Pénteken már írtam önnek “mancs” jeligére a kutyámmal kapcsolatban. Megfogadtam a tanácsát és csináltattam bőrkaparék vizsgálatot és biopsziát melyek kimutatták, hogy nincs parazitás fertőzése a kutyámnak. Gombát talált nála, valamint azt mondta, hogy a dagadás valamilyen ételallergia. 1,5 hónap diétát javasolt. Azt mondta, hogy adjunk neki hipoallergén tápot, vagy rizst és birkahúst. Abban kérném a segitségét, hogy nem lenne e valami módszer, amivel könnyen megtudhatjuk milyen ételre allergiás? Adhatok e neki más ételt is ezeken kivül? Ha igen, akkor mi lehet az? Előre is köszönöm a segitségét! Üdvözlettel: Anita

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy előbbre jutottak, bár ha szombaton csinálták a bőrkaparék vizsgálatot, akkor a tenyésztés eredménye talán még nem jött meg, ebben is lehetnek érdekességek.

Az étel-, vagy állatoknál tápallergia sajnos még nem mutatható ki másként, mint az állatorvosa által is javasolt “eliminációs diétával”. Eliminálunk, kihagyunk az eledeléből minden olyat, amire allergiás lehet. Ez azon alapul, hogy olyan fehérje forrást, például bárány, nyúl, strucc!, lazac, ló, stb. húst kell találni, amit még nem evett soha életében a kutya, így nyilván nem lehet rá allergiás. 4-6 hét alatt, ha mérséklődnek vagy teljesen elmúlnak a tünetek, akkor megbizonyosodhatnak róla, hogy valamilyen tápösszetevő okozta a viszketést. Ezalatt semmilyen más fehérjét nem ehet az állat, ez nagyon fontos! Se egy falat párizsi, se egy virsli, egy falat is elronthatja az eredményt, kezdhetik előről.

Aki nem tud/akar maga főzni, az választhatja a speciális, állatorvosi hypoallergén tápokat, amelyek vagy különleges húsból készülnek, mint a kacsa, strucc, lazac, bárány, vagy pedig annyira feldolgozottak, “előemésztettek”, hogy már szinte csak a fehérje építőkövei, az aminósavak vannak jelen, melyek nem okoznak allergiát.

Sok sikert!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993