Azazel cicám segítséget kér!

2013.11.27.

Vasárnap délután az egy éves cicámat az udvaron találtuk meg, nem tudjuk, hogy autó üthette-e el vagy valaki máshogyan okozott neki sérülést! Mind a két hátsó lábát húzza és a farka nem mozog. Mikor fekszik, nagy ritkán, óvatosan, kicsit felhúzza a hátsó lábait. Próbáltam simogatni és kitapintani, hogy mije törhetett el, de nem tudom! Állatorvosnál már volt, nem röntgenezte meg. Kapott injekciókat még vasárnap (nyugtatót, fájdalomcsillapítót és vitaminokat). Ürítése, étvágya van. Felül, dorombol, mozgolódik az első lábával. Ha hozzáérek a lábaihoz, gerincéhez, nem morog, nem nyávog, hogy fájna neki. Az érdekelne, hogy ebben az esetben mennyi a gyógyulási idő és mire számíthatok?! Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Gazdi!

Nem írta meg, hogy végzett-e kezelőorvosuk neurológiai vizsgálat, hogy megtartott-e a felületes, mély fájdalom érzet, a reflexek, ebből sok minden kiderülhet a sérülés helyéről, mértékéről, valamint később, ha megismétlik a vizsgálatot, akkor összehasonlítva az eredményeket kiderül mi javult, mi nem.

Ugyanilyen fontos a röntgen vizsgálat, sőt, a kontrasztos röntgen, mikor vénásan beadnak egy anyagot, ami aztán megmutatja a röntgen felvételen a gerincvelőt is, és így látszana, hogy mi történt- vérömleny nyomja el, vagy a csigolya csont tört el, esetleg elmozdult, esetleg a végtagok, a farok csontjaiban tett kárt a baleset. Az is kiderülne, hogy műtéttel lehetne-e segíteni, vagy elég a tüneti kezelés. Ha nincsenek ilyen támpontok, akkor csak várni lehet, hogy magától rendeződik a helyzet rövidebb-hosszabb távon.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993