GoldenR

2013.11.29.

Üdvözlöm! Van egy 2 éves szuka Golden Retriever-em, porckorongsérvet állapítottak meg nála júniusban, melyet gyógyszeresen kezeltünk, Medrolt, Quamatelt, Milgammát kapott szeptemberig, szépen helyre is jött tőle. A probléma az, hogy nem ürít sem székletet sem vizeletet. Én úgy vettem észre, hogy biztos le van bénulva, azért nem is érzékeli, hogy neki üríteni kell. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon lehet ezt megvizsgálni hogy teljes vagy részleges bénulása van? Illetve mit tehetünk vele, hova lehet elvinni, esetleg mit adjunk neki?, természetesen elviszem, ha kell állatorvoshoz, önkényesen nem adok neki semmit. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Judit

Kedves Gazdi!

Nem értettem pontosan leveléből, hogy hirtelen alakult-e ki a bélsár és a vizelet visszatartás, vagy ürítési képtelenség, vagy már a porckorong-sérv megállapítása óta megvan, és Önök maszíroszással, a has összenyomásával segítenek a kutyának az ürítésben.

Ha hirtelen alakult ki, akkor előfordulhat, hogy nem is függ össze a két állapot, nagyon sürgős ilyenkor az állatorvosi vizit!

Ha már régóta fennáll, akkor a gerincvelő, a gerincvelő mellett kilépő idegek állapotáról felvilágosítást ad a neurológiai vizsgálat, és  kiegészítő műszeres vizsgálat (myelográfia, MRI vizsgálat). Ha készült ilyen a porckorong sérv megállapításánál, akkor is meg kell ismételni, hogy kiderüljön, hogy összefüggésben van-e a mostani probléma azzal, mi változott, mitől alakulhatott ki, stb.

Ha állatorvosa is jónak látja, beutalhatja ortopédiában jártas kollégához kivizsgálásra. Ilyet talál, ha IDE KATTINT.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993