Fürdetés

2013.12.05.

Tisztelt doktor úr/nő! Biztonságos lenne a fürdetés? Mik a teendők előtte/utána? Van egy 2 éves ivartalan lány Perzsa cicám. A nagymamámé volt aki sajnos már nincs köztünk. Én örököltem a cicát. Szeptemberben tüdő gyulladásal kezelték a cicát. Azóta nem lett megfürdetve, amióta márciusban elhunyt a nagyi. Mostmár kezd egy kicsit kellemetlen szaga lenni a macseknak. Ám eléggé félek, hogy most igy tüdő gyulladás után biztonságos lennne-e a fürdetés. Ha biztonságos akkor mik a teendők fürdetés előtt / után???Kifésülni a szőrét és ha ellenkezik a hajszárítóval akkor betekerni egy törölközőbe??

Kedves Gazdi!

Legfontosabb a perzsa cicák szőrápolásánál az, hogy naponta kifésüljék csomómentesen a szőrét, mert különben összefilcesedik, alatta a bőr befülled, begyullad, felülfertőződik. Ez is okozhatja a kellemetlen szagot, ahogy a végbéltájék szennyezettsége, netán a fogak fogkövesedése, vagy más betegség, ami szájüregi fekélyeket okoz, például veseelégtelenség,  ezért nem biztos, hogy a fürdetés magában megoldást hoz. Az egészséges, jól ápolt cicákat nem szükséges fürdetni!

Az összefilcesedett szőr már nem távolítható el csak nyírógéppel, vagy ollóval, amivel nagyon szakszerűen kell bánni, mert a bőrhöz közeli területeken könnyen belevághat az ember a finom bőrbe.

Legjobb lenne, ha állatorvosukkal megvizsgáltatnák, hogy van-e valamilyen kóros elváltozás, ami a kellemetlen szagot okozza, illetve kutya, macskakozmetikusra bíznák a cica szakszerű fürdetését, nyírását.

A hideg idő miatt nagyon kell vigyázni, hogy a frissen fürdetett cica nehogy megfázzon, ezért jó lenne házhoz hívni a kozmetikust.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993