EPILUS

2013.12.23.

Tisztelt Állatorvos! 9 éves kan {palotapincsi (anya) – rottweiler (apa)} kiskutyámnak előrehaladott állapotú EPULIS daganata van az alsó állkapcsában, elől. Többször is látta állatorvos, de azt mondta, ez csak esztétikailag zavaró, nem kell vele foglalkozni. Ahogy láttam, látom, nem okoz semmi fájdalmat a kutyusomnak, mindig evett normálisan, játszott. Mostanában viszont minden nap többször is erősen elkezd vérezni neki, ha kikarmolja vagy épp a szájával vakarózna. Olyannyira sok vért veszített az elmúlt napokban, hogy volt, elesett a szédüléstől. Egy napig nem evett, de most megint jó étvágya van, eszik iszik rendesen. Az állatorvosom sajnos elment másik városba, és másik nincs a környéken. Anyagilag nagyon rosszul állok, nincs munkám sem, így műttetni sem tudom a kutyát. Pici kora óta szoba kutya, ágyban alszik velem s a párommal. Mit tudna javasolni a vérzés megszüntetésére? Egyáltalán mit kell erről a daganatról tudni? 2008 ban kezdődött. Jelenleg 2 daganat van egymás mögött, és az vérzik ami érintkezik a külvilággal. Az orvosunk sajnos elég felelőtlen, de mint írtam, nincs másik a környéken. Nagyon el vagyok keseredve. Életvidám kiskutya, nem szenved, nincsenek fájdalmai, így elaltatni sajnálom. Tudna valamit javasolni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Eszter

Kedves Gazdi!

Az Epulis egy jóindulatú daganatfajta, amely sajnos hajlamos a kiújulásra, és kezelése leginkább abból áll, hogy sebészileg eltávolítják, amíg kicsi.

Otthon csak annyit tehetnek, hogy megpróbálják megóvni a sérüléstől, illetve rászorítanak egy papírzsebkendőt, gézdarabot, amíg vérzik.

Az állatorvosi kezelés elengedhetetlen, nem csak a daganat miatt, de azt is érdemes megnézni, nincs-e még valamilyen betegség a háttérben, ami esetleg fokozott vérzékenységet okoz, vagy ami még felelős lehet a szédülésért, étvágytalanságért.

Ha nincs megelégedve állatorvosával, felkereshet másikat is, amíg nem késő!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993