Plüss kutya

2013.12.26.

Tisztelt állatorvos! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a kutyusom (7éves havanese) lassan egy hete “kedvetlen”,és nyüszít egyet amikor kerekedik vagy felkel,nem ugrál,nem játszik,nem akár az udvaron lenni. Kimegyük,elintézi a dolgát,és vissza bejön,lefekszik. Egyébként eszik,iszik,pisil,kakil rendesen és nem lázas. 2 éve gyógyszert szed amikor nagyon hideg van,mert izületres,így az állatorvossal rögtön erre gondoltunk. Viszont feltűnt,hogy amikor pia vagy mosdatja magát,akkor is nyüsszent,így valami indíttatásból kifolyólag megtapintottam a fütyköset,és nyüszített,majd a hasán,a hímvesszője mellett egy dudort tapintottam. így az lenne a kérdésem,hogy ez mi lehet,illetve akkor ne is adjam tovább amit az izületekre kapott? Mit csináljak,itt az ünnep,és állatorvos meg nincsen.:( Nagy gond ha csak két ünnep közt vagy január első hetében jutok el a orvoshoz? Előre is köszönöm válaszát. Kellemes ünnepeket. üdvözlettel:Hajni (u.i.sajnos az utóbbi néhány hónapban nem tudunk sétálni, hanem a kertben próbálom mozgatni őket,ez szerepet játszhat benne?)

Kedves Gazdi!

Azt nem tudom megítélni, hogy baj-,e ha csak az ünnepek után jut el állatorvoshoz, ehhez látni kellene a kutyust. Azt biztosan jól tette, hogy elkezdte vizsgálgatni, vajon hol fájhat, mitől nyűszít. Állatorvosa is ezt fogja tenni, megvizsgálja alaposan, hogy mi az a dudor, illetve, hogy a hímvessző, tasak nem sérült-e, gyulladt-e, nincs-e valami belefúródva, illetve elvégez még más kiegészítő vizsgálatokat, ha jónak látja: vizeletvizsgálat, röntgen, ultrahang, stb.

Az ízületekre ható szer lehet a porcregenerálódást elősegítő, például zöldkagyló kivonat, ezt nyugodtan adhatja tovább. Ha viszont fájdalomcsillapítót ad, az elnyomhatja a további tüneteket, például a lázat, így azt lehet, hogy kihagynám, hogy kiderüljön, mennyire nagy a baj.

A kertben sétáltatás nem hiszen, hogy gond, de minél előbb jussanak el állatorvosukhoz!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993