medrol

2014.01.08.

Kedves Doktor úr! Doktor úr egy számomra nagyon fontos kérdésre szeretnék Öntől választ kapni..Igazából a 11 éves németvizsla szuka kutyám nagyon beteg lett…Tudni kell róla, hogy rengeteget volt már beteg és nagyon fontos hogy születése óta epilepsziában szenved!Édesapám vadászat céljából vásárolta. Nem gyakran, de hordta is magával! Nagyon szeretett enni. Bármennyit és bármikor. Én etettem mindig és gyakran figyeltem is messziről és arra lettem figyelmes, hogy nem evett. Akkor csak azt hittem, nem éhes, de ez napról napra rosszabb lett. Már inni is alig akart!Egész nap csak feküdt! Megpróbáltam kézből etetni. Ez eleinte bevált de egy idő után már igy sem fogadta el! Járása sem volt már a régi. Úgy sétált mintha tűkön járna! Voltak rá példák is mikor járás közben összeesett vagy pedig mikor megállt és összecsuklott. Az állatorvostól kapott oltásokat, de ez sem segített. Ekkor jött az az ötlet, hogy naponta kapjon 2 darab MEDROL nevezetű tabletát. Reggel és este kapott belőle! Ez egy picit javított az állapotán de aztán hirtelen romlani kezdett és sajnos elpusztult. Mikor édesapámékat kérdeztem vagy pedig az állatorvost, hogy mi is a konkrét baja és milyen betegségben szenved, választ nem kaptam soha! A leirtak szerint mi lehetett a betegsége? És még azt is szeretném magától megkérdezni, hogy ez a MEDROL nevezetű gyógyszer mire is való? Előre is köszönöm segítségét!!

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a kutyát, részvétem miatta. A korábbi kérdésére válaszolva felsoroltam a medrol tabletta használati indikációit, ebből a levélből már többet is megtudok az előzményekről.

A legjobb mégis az lenne, ha a kutyát vizsgáló, kezelő állatorvossal konzultálna, (és esetleg az édesapjával a,kutya gazdájával), mert az ő birtokában vannak a kórlapok, az elkészült kiegészítő vizsgálatok, vérlabor, vérkép eredményeinek, röntgen, ultrahang leleteknek, amelyek segítenek kitalálni, hogy miért bágyadt, étvágytalan, gyenge egy beteg. Előfordulhat, hogy nem készültek ilyen vizsgálatok, de biztosan ennek is megvan az oka, amit szintén az őt kezelő állatorvos és a kutya tulajdonosa (jelen esetben az édesapja) tud.

Sajnálom, hogy nem tudok többet segíteni, remélem, hogy sikerül kideríteni, hogy mi történt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993