help

2014.01.14.

Tisztelt doktor ur! Az tudni kell hogy kulfoldon ellek. Es elore is elnezest kerek a helyesirasomert mert a magyar a 3 nyelv amit megtanultam. Szombaton vettem a golden retrieveremet. Akitol megvettem hazudott az oltasáról, meg 8 hetesseégéről. A kutyamnak haszmenese van es veres is a vegen. Voltam doktorhoz vele de en az itteni orvosokban nem tudok meg bizni mert nagyon butak. Adott neki oltast meg fereguzot, plus nagyon csunyan kohog a kutyusom de arra is adot neki valami fele antibiotikumot. Plus meg valamilyen szentabletat/folyékonyt. A kutyam jatszik eszik iszik rengeteget. De a hasmenes nem nagyon akkar abba maradni. Felek, mert nagyon jol allapotban van kivorol, de nem tudom mi jatsóodik le nala. Azt tudom hogy a kutya kaja is valtozott, nem tudom mennyi ideig tart hogy att aljon. Setalni nem viszem, mert az orvos megtiltotta mig megnem kap meg egy oltast szovval addig bent van velunk. Mit adjak neki enni vagy mit tudok vele csinalni? Nagyon szepen koszonom elore is.

Kedves Gazdi!

Csak egyet tudok érteni állatorvosa eddigi kezelésével: féreghajtás, antibiotikumos kezelés a köhögés és hasmenés kezelésére, széntabletta a toxinok megkötésére, bélflóra helyreállítására prebiotikumok (tejsav baktériumokat tartalmazó porok, kapszulák).

Avval is teljesen egyetértek, hogy ne menjen ki a kutya sétálni, amgí meg nme kapta az oltásait, mert a felnőtt kutyáktól elkaphat olyan fertőző betegségeket, amelyek ellen védtelen.

A hasmenésnél szokásos diéta a csirkehús rizzsel, amely jól emészthető, vagy a kifejezetten hasmenésre való úgynevezett gastrointestinális tápok.

Ha nem javul az állapota, akkor a bélsár viszgálat lenne a következő lépés- ebből kiderül az is, hogy milyen kórokozók vannak jelen a bélsárban (baktérium, egysejtű, gomba, parazita), és az is hogy ezek mely gyógyszrekre érzékenyek.

Remélem azt is, hogy talál olyan állatorvost, akiben meg tud bízni!

Kutyák helyes táplálásáról olvashat még ITT.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993