cica szőrzet

2014.01.19.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Vannak kóbor cicák a környékünkön, akiknek szoktam enni adni. Ezek közül az egyikről lenne szó, aki(mivel a fölszinten lakom) felugrik az ablak párkányomra, és így egyre közelebb került hozzám, megsimogatom, dorombol, dagaszt, de mégis vigyázni kell vele, mert néha odakap. De ami most leginkább aggaszt, hogy mostanában nagyon szaggatja a szőrét, a hátsó lábánál, illetve a fenék részen, már látható is, hogy hiányos a szőrzete.Sokszor majd meg fullad,öklendezik. Olvastam, hogy a túl sok szőr lenyelése veszélyes is lehet. Sokat is mosdik egyébként. A viselkedése is mintha változott volna, eszik, aztán egyet gondol, elrohan. Nem annyira igényli már a simogatást sem, úgy veszem észre. A többi macskát is néha megveri, olyan vezér fajta szerintem. Úgy látom hím macska, de nem vagyok benne biztos. Mi lehet a gond vele, és mit lehetne tenni? Előre is köszönöm! Tisztelettel: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna! (Nem írom aszkásos gazdi megszólításomat, hiszen Ön még nem fogadta be a cicát.)

Szerintem úgy tudna segíteni a cicán, ha segítene neki megszabadulni a leggyakoribb élősködőktől: féreghajtó tablettát csempészhetne az ennivalóba, illetve simogatás közben valamilyen bőrre cseppenthető külső élösködők elleni szert, úgynevezett spot-ont csepegtetne a széthúzott szőr közé a nyak bőrére, ahol nem tudja lenyalni.

Megváltozott viselkedésének oka a korán jött tavaszi időjárás is lehet, mert a kandúrok ilyenkor fokozottan védik területüket.

Ha sikerülne teljesen megszelidíteni, akkor mindenképpen azt javasolnám, hogy ivartalaníttassa, oltassa be, hogy hosszú ideig tudjanak egészségben örülni egymásnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993