mi a jó ???

2014.01.20.

Jó reggel! Keverék kutyusom elmúlt 14 éves. Tavaly eltávolítottak róla egy meggy nagyságú emlődaganatot ,ami sajnos visszanőtt. Hétvégén vettem észre ,hogy a kutyus remeg, nem akar mozogni, láza van. Akkor lettem figyelmes hogy a daganat megnőtt , feszes, duzzadt, meleg és egy pici lukon tejsavó szerű váladék szivárog belőle. Szemmel láthatóan bágyadt ,egész nap alszik, fájdalom csillapításra algopirynt adtam neki, amivel kedve javul valamit. Időközben, egy másik daganat is növésnek indult, kb körte nagyságú és kemény mintha kőből lenne. Ez pár hónap alatt fejlődött ki. Szeretnénk ezektől megszabadulni, de nagyon rettegek az altatás közbeni komplikációktól. Sajnos a rendelő nem a legkorszerűbben felszerelt, viszont régóta ehhez az orvoshoz járunk. Mit tudna tanácsolni, mit tegyek? Másik kérdésem ha műtét közben valami komplikáció lép fel, az állatorvos be tud avatkozni ? köszönöm

Kedves Gazdi!

Lehet, hogy a hirtelen megnőtt, duzzadt, feszes daganatot először tünetileg kell kezelni, mert a daganat mellett álvemhesség, emlőgyulladás is kialakulhatott, ami lázat is okoz. Ha állatorvosukhoz elmennek, kiderül, hogy először ezt kell-e kezelni, de hosszú távon valóban az Ön által említett műtét lehet a megoldás. Az algopyrin elég evszélyes mellékhatásokat okozhat kutyáknál (gyomor- és bélvérzés), így nem a legjobb választás.

Megértem, hogy idős kutyáját félti a műtéttől, amihez vagy maradnak régi, megszokott orvosuknál, vagy az ő segítségével keresnek olyan közeli állatkórházat, ahol a legmodernebb, legkíméleteebb altatási módok (altatógép, megfelelő műszerek, stb) is rendelkezésre állnak.

Szerintem a legfontosabb a kutya érdekében az, hogy gyorsan döntsenek, hogy minél előbb csillapítsák a fájdalmát, akár így, akárt úgy.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993