Megváltozott viselkedés

2014.01.20.

Üdvözlöm! Két cicánk van, anya és fia. Mostanában furcsa viselkedést vettem észre a nőstény cicámon. Elkezd morogni és lapítva bemegy az ágy alá. Olyan mint ha félne valamitől. Tőlünk nem fél és nem is agresszív,nem morog vagy fúj ránk. Nem is gubbaszt és rendesen eszik-iszik. Kezdetben ritkán csinálta ezt, egyszer csak felfigyelt valamire morgott aztán már lapítva ment is az ágy alá. Ott sem csinál semmit, nem remeg és a mozgásával sincsen gond. Arra is gondoltunk hogy esetleg zavarja valami a fülét de nem találtunk semmit nem is piszkálja. Nem rázza a fejét és nem is dönti el. A szemein sem láttam semmit. Azt sem piszkálja és a foga sem fáj. Ha előjön akkor olyan mint ha semmi nem történt volna. Játszik is rendesen. De most már többször is előfordul ez vele, több időt is tölt az ágy alatt tegnap óta. Esténként nyugodtan aludt,de már éjjel is morog. A szobámban van a fekhelye de pár napja nem alszik ott és ritkán megy be oda. A másik szobában szokott lenni ahová az ágy alá bújik. Ha előjön óvatosan jön elő, körülnéz, mint ha figyelne valamire. Úgy viselkedik, mint ha nem érezné magát biztonságban a lakásban. Ön szerint mi okozhatja ezt a viselkedést? Persze sajnos valami baj lehet, ha a cicám elbújik, de látszólag nincsen rosszul és nem fáj semmije. Ha elviszem orvoshoz kérjek szem és fülvizsgálatot? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel, Pap Nikolett

Kedves Gazdi!

Nagyon jól gondolkodik, a hallásával, látásával is lehet valami, de a cicák gyakran fájdalmukat sem mutatják, hanem inkább elbújnak. A másik cicát nem említi, ő ivartalanított? Az ő viselkedése nem változott? Ha az állatorvosi vizsgálat nem mutat ki semmi rendelleneset, akkor a két cica viszonyát is meg lehetne vizsgálni. Van mindenkinek elég helye? Külön etetőtálja, alomja?

Lehet nyugtató, macska-ferromonokat kibocsátó párologtatókat kapni gyógyszertárakban, melyek jó hatással lehetnek a cica kedélyállapotára, ha minden mást kizártak.

Sok sikert!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993