beteg cica

2014.01.24.

Tisztelt Doktor Úr! Sürgősen szeretném kérni válaszát, ha lehetséges. A parkban van egy cica, akit vagy a kutyák támadtak meg, vagy ételmérgezése van. A lényeg, hogy nem tudott lábra állni, próbálkozott, de mindig eldőlt, reszketett, és keservesen nyávogott. Egy fiatalember betakarta pokróccal, állítólag evett is kicsit. Én nem láttam csak, amikor már bevolt bugyolálva pokróccal, de állítólag sérülés, vérzés nem volt rajta látható, bár anyukám, aki szintén látta, azt mondja, mintha az egyik lábán fognyom lett volna, és sérült lett volna. Én meg tegnap láttam, hogy volt nekik kitéve disznómáj, aminek nem volt túl szép látványa, lehet romlott volt már. Most behoztuk a lakásba (nem tudom rosszat tettünk-e vele, de féltem, hogy (újból) megtámadják a kutyák)egy nagyobb lavórban van, pokrócba bugyolálva. Egy kis tejet ivott, adtam volna neki egy kis gépsonkát, de nem kellett neki, és most a tejet sem itta már. Alszik, de néha felnyávolg, olyan fájdalmasan, megsimogatom a buksiját, akkor vissza alszik. Most mit tegyek,nem baj, hogy behoztam a lakásba, lehet belőle bajom, mármint egészségileg? Állatorvoshoz, most nem tudom elvinni,meg nem tudom mennyibe kerülne egy ilyen állatorvosi vizsgálat? Mi az, amit ezen kívül tehetek érte, illetve mit kellene most vele tennem? Maradhat így egy pár napig, és meglátjuk mi lesz? Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Kérdező!

Nagy, állatszerető szívre vall a viselkedése, igazán jó ilyet hallani. Mindent megtett szerintem, amit állatorvos nélkül tenni lehet egy beteg, sérült kóborcicáért. Melegbe, biztonságba helyezi, étellel kínálja, és megsimogatja.

Vannak olyan betegségek, élükön a veszettséggel, amelyek Önre is veszélyesek lehetnek, ha megkarmolná, harapná, akkor azonnal el kell mennie a háziorvoshoz, aki értesíti az ÁNTSZ-t, majd ők a hatósági állatorvost, aki 2 hetes megfigyelés alá vonja a cicát, amíg Ön megkapja a veszettség elleni oltási sort.

Ha még jobban akar segíteni, akkor muszáj állatorvoshoz vinni, mint ahogy Ön is orvoshoz fordul, ha megbetegszik. Ez bizony többezer forintba is belekerül, mert nem támogatja a TB.

Remélem sikerül meggyógyítani a kis sérültet, majd szerető otthont találni neki!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993