jajj

2014.01.29.

Kedves állatorvos! 14 éves kutyámat emlődaganatok miatt szerettem volna megműttetni, egyik már lassan a járásban is akadályozza. Vérkép, ultrahang és mellkasröntgen is készült, mely utóbbi sajnos tüdőáttétet mutatott. Az állatorvos nem vállalja így a műtétet, a vérképe sem lett jó a májra utaló adatok is magasak. Ilyenkor mit lehet tenni ?????????

Kedves Gazdi!

Egy 14 éves kutyában a hatalmas méretűre növekedett , talán áttétes emlőtumor esetében már lehet, hogy nem sokat lehet tenni.

A hónapokkal (évekkel?) korábban észlelt tumort jóval egyszerűbben lehetet volna eltávolítani a kutyáról és nagy valószínűséggel akkor még nem lett volna áttét sem.
Ha megtörténhetett volna a kutya fiatalkori ivartalanítása, akkor pedig nagyságrendekkel kisebb eséllyel alakult volna ki emlőtumor. Olvashat szakmai anyagokat honlapunkon még Itt: Nőstény állatok ivarszervi daganatai, Daganatos a kutyám?!
A jelenlegi helyzetben valószínűleg igaza van állatorvosuknak és lehet, hogy csak a tüneti kezelés majd a kegyes halál (eutanázia) amiben segíteni tud. A másik választás lehet az is, ha vállalják a nagy kockázatú műtétet, eltávolítják a mozgást akadályozó tumort és reménykednek abban, hogy a kutya átvészeli a műtétet és a röntgen árnyékok nem tumor áttétek, vagy legalább lassú növekedésűek lesznek.
Ha állatorvosuknak, vagy Önöknek bármi kétségük van a kutya állapotát illetően, úgy harmadik lehetőségként egésztest 3D képalkotó eljárásokkal, (PET/SPECT CT) lehet pontosabb diagnózishoz jutni.

 

Ha az utóbbi lehetőség mellett dönt, akkor vegye fel a kapcsolatot a lehetőségekért onkológiai szakrendelésünk vezetőjével, Dr. Balogh Lajossal!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993