kutya

2014.03.19.

Üdvözlöm ˘! Nekem van egy 9 éves pekingi pincsi kutyám ,van egy daganata a hasánál ,egy kis görcs azt mondta a dr hogy nem bántja hagyuk ugy azzal nem lesz gond .Most csütörtökön kijött neki egy nagyon nagy ami a méhinél lógott kint neki eddig nem vettem észre hogy ott gond lenne vagy valami gyorsan vittem orvoshoz ahol megvizygálták mondták hogy méh daganat kb 45 ezer forint a mütét ivartalanitással én fogtam és elvittem másik orvoshoz mert nagyon drágának találtam itt is megvizsgálták mire közölték hogy fürtökbe van a kutyának a méhibe a daganat a hugy csönél is nagyon sok van neki . És nem vállalja a mütétet mert 9 éves és nem élné tul nagyon kivagyok nem akarom elveszitenni 2 kis gyerekem van és ö volt az elsö az életembe ugy nézem öt mint egy kis gyereket az elsö lányomnak mondom ött ö az élettem . Mondtam a dr nak csináljunk valamit erre mondta hogy egy immunerösitöt es egy antibiotikumos kezelést tud adni 16.000 ft ért hát nagyon nehezen tudom kifizetni eszt is mivel csak a párom dolgozik én gyesen vagyok és sfájci frankos hitelem van amit most mondannak fel lakás hitel .de nem is ez a lényeg en megprobálom kifizetni neki csak ne,m tudom hogy ez elég lesz e ez a kezelés attol még ott maradd neki és kitudja mi lesz ? meddig birja ? köszönöm válaszát mindenjót .

Kedves Gazdi!

Nagyon megértem a kétségbeesését és azt, hogy anyagi korlátai ellenére is segítséget szerete találni családtagként szeretett kutyájának.

Az immunerősítés és az antibiotikum kúra valóban nem tudja megoldani a daganatos betegséget, ahogy azt Ön is jól látja. Az időben történő ivartalanítás megelőzheti az ivarszervi daganatok kialakulását. A méh daganatairól olvashat még  ITT. A daganatos megbetegségek sajnos nagyon gyakoriak, ezért is jelentkeznek rengetegen onkológiai szakrendelésünkre, ahol a legmodernebb képalkotó eljárások is segítséget nyújtanak a diagnosztizálásban.

Dr. Balogh Lajosnak, onkológiai szakrendelésünk vezetőjének is továbbítottam kérését, aki a Rákbeteg Állatokért Alapítvány nevében feljánlotta segítségét:

“A kutya onkológiai betegségeit, azok előrehaladottságát a legpontosabban egésztest 3D hybrid képalkotókkal lehet felmérni. Ilyen típusú vizsgálatokat minden csütörtökön végzünk az Orszáos Sugárbiológiai Intézetben.  A vizsgálat ára 50.000 Ft. Az Önök esetében ha vállalják a kutya felszállítását megbeszélt időpontban, úgy a Rákbeketg Állatokért Alapítvány átvállalja a vizsgálat költségeit. Másnapra kiderül, hogy meg lehet-e gyógyítani a kutyát sebészeti beavatkozással, radio-, kemoterápiával vagy ezek kombinációjával. Amennyiben ez lehetséges az Alapítvány átvállalja a kezelési költségek egy részét is, a fennmaradó összeget pedig akár részletekben is törleszthetik.
Ha elfogadja az Alapítvány által nyújtott segítséget, úgy írjon e-mailt, hogy megbeszélhessük az időpontokat, részleteket. A levélhez csatolja a látható elváltozások fényképeit, esetleges állatorvosi leleteket.”
Nagyon remélem, hogy sikerül segíteni!
Üdvözlettel,
Dr. Szilágyi Jusztina

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993