Kandúr harapás

2014.03.19.

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Lassan másfél éves kandúr cicám válla múlt kedden nagyon megdagadt egy egészen nagy területen. Csütörtökön elkezdett vérezni, péntekre begennyesedett. Így aznap elvittük az állatorvoshoz. Azt mondta, kandúr macska harapta meg. A gennyt kinyomkodta a sebből, majd nagy adag Betadint fecskendezett bele, illetve egy kombinált injekciót kapott (láz- és gyulladáscsökkentő). Lázas nem volt. A doktor úr 3500 Ft-ot elkért. A hétvégén gondosan tisztogattuk a sebét Betadinnal. Az egyik seb szépen gyógyult, be is száradt, a másik viszont nem javult rendesen. Olykor ujjnyi genny és nedv távozott belőle. Még szombat este a subcutan injekcióját is megkapta. Tegnap élénkebb lett már, az étvágya jó, aránylag aktív, de vannak holtpontjai, olyankor sokat alszik, vagy gubbaszt. Nyugtalanok voltunk, mert úgy éreztük, nem gyógyult megfelelően. Így ma újra elvittük az orvoshoz, és ugyanúgy Betadinnal kezelte, ugyanúgy kombinált injekciót kapott, mert belázasodott. Ugyanúgy megkért, hogy holnap oltsuk be, és Betadinnal kezeljük, elkért 3800 Ft-ot. Lehet, hogy túlzott aggodalom, de úgy érzem, ennyitől nem fog rendbe jönni. Szeretném a tanácsát kérni. Üdvözlettel!

Kedves Gazdi!

A macskák fogain sok gennykeltő baktérium él. A verekedések, territórium harcok megelőzésére szoktuk ajánla a macskák ivartalanítását 6-7 hónapos kor körül.

Akkor jártak volna el a leghelyesebben, ha akkor, mikor észrevették a gyulladást, azonnal orvoshoz vitték volna, mert minél hamarabb elkedik kezelni a sebet, annál kevésbé tudnak elszaporodni a sebben a kórokozók. A macskaharapások még ilyenkor, idejében elkezdett kezelés mellett is igen lassan gyógyulnak. Előfordulhat, hogy sebészi feltárás, drén behelyezése is szükséges lesz, ha nem gyógyul.

(Az árral kapcsolatban érdemes megnézniük a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján az ajánlott árakat (Kattintson IDE!), ahol azt fogja találni, hogy kutya-macska esetében egy egyszerű orvosi vizsgálat kerül 3000-5000 forintba, ahol még szó sincs gyógyszerekről ellátásről, kötözésről. Szerintem orvosuk igen nagylelkű volt az árképzésben. )

Ha mégsem elégedettek, akkor keressenek fel nagyobb állatkórházat, ahol szükség esetén sebészileg is el tudják látni a cicát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993