Mindent a kutyusert

2014.04.01.

Tisztelt Doktor Úr/Nő. Tanácsukat kérném van egy 2 evés szentbernáthegyim, úgy kaptam valakitől, aki már nem tudta gondját viselni. Sajnos se oltási könyve, semmi nincs meg, de beoltottuk mindennel, amit idáig kellet volna kapjon. A kutya étvágytalan, véres hasmenése van,, a szeme korul vöröses a fehér rész, a kedve jó nagyon szeret mozogni és sétálni, hőemelkedése nincsen. Bár eleinte nagyon sovány volt, mikor megkaptam kicsit nőtt a súlya, de megint kezdett fogyni és minden három naponta vízszerű hasmenése van. Kérem, ha tudnak, segítsenek!

Kedves Gazdi!

Ki kellene vizsgáltatni a kutyust állatorvosukkal, mert sok minden okozhatja a leírt tüneteket. A legegyszerűbb a bélférgesség, és a vastagbél diszbatekriózisa, vagyis a baktérium összetétel eltolódása. Legcélravezetőbb lenne egy bélsár vizsgálat elvégzése, mert ebből kiderül, hogy vannak-e, illetve milyen férgepeték vannak a bélsárban, illetve van-e betegséget okozó (patogén) baktérium a kutya belében, illetve ez milyen antibiotikumra érzékeny. Biztosan szükség lehet a bélflóra helyreállító speciálisan kutyáknak készült úgynevezett prebiotikumra is.

Felül kellene vizsgálni a táplálkozását is, minden neki való-e amit kap, milyen minőségű a táp, nincs-e olyan rossz szokása, amei negatívan hat az emésztésére (pl. bélsárevés) stb. (Egészséges táplálásban segíthet korábbi hírlvelünk, ami elérheti ITT.)

Ha mindez megtörtént és nem rendben van, és még mindig nem változik semmi, akkor el kell kezdeni a részletes kivizsgálást: vérvizsgálat, röntgen, ultrahang,  mintavétel a vastagbélből, stb.

Keresse fel állatorvosát!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993