Nils

2014.04.11.

Tisztelt Doktor Úr! Májusban lesz 1 éve, hogy örökbe fogadtunk egy akkor kb. 6 hónapos keverék kutyust, aki éppen addigra gyógyult ki a demodex fertőzésből. Azóta többször volt bőr-szőr problémája. Decembertől februárig foltokban kihullott a szőre: antibiotikumot és gomba ellenes kezelést kapott (Imaverol)+vitamint és Immunovetet. Március elejére szépen kinőtt a szőre, most azonban az ujjai között és a lába alsó részén nedvedző, kis vérző sebek alakultak ki, amelyek most már akadályozzák a mozgásban is. 1 hete Augmentint kapott, most pedig Ceclort, de javulást nem látok és fájdalmai vannak, bár láza nincs. Az állatorvos azt mondja, hogy ezek a problémák immunhiányra vezethetők vissza. Kérem, tanácsoljon valamit, ami használhat (külsődleges kezelést nem kap), hogyan tudnának begyógyulni a sebek, és hogy ez az immunhiányos állapot hosszú távon leküzdhető-e? Gyors válaszát nagyon köszönöm!

Kedves Gazdi!

Előfordulhat, hogy visszatért a demodikózis, pododemodikózis, vagy a lábvégek megbetegedéseként. Gondolom erre mondja állatorvosa, hogy immunproblémák miatt van, mert a demodikózis, a szőrtüszőatkásság ilyen háttérrel jelentkezik. Ha készült bőrkaparék vizsgálat, vagy netán vettek bőrbiopsziás mintát, akkor biztosra lehet menni. A sebek akkor gyógyulnak be, ha a szőrtüszőatkákat, és/vagy egyéb élősködőket, baktériumokat, gombákat kiirtják, és lehet segíteni még hámosító, fertőtlenítő készítményekkel. A fájdalma is lehet csillapítani.

Sajnos hosszú távon nem biztos, hogy ezt az immunhiányos állapotot le lehet győzni, de jó táppal, kevés stresszel, állandó külső-belső parazita kontrollal, és állatpatikában kapható immunerősítő szerrel (Minra cseppek, Immunovet, Vetri-DMG, stb) lehet tartani, segíteni, de sajnos hosszadalmas és költséges kezlésre kell felkészülni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993