szerelem

2014.04.11.

Üdv! Kan kutyus gazdája vagyok aki sokat ki van engedve az udvarra , de lakásban tartott. A szomszédunkba tavaly költöztek új lakók szuka kutyával, ami azóta nagy gondot jelent számunka . a kutya állandóan átjön ,átugrik , átmászik hozzánk, ami nem is lenne baj, minket nem zavar de a kan kutyánk mindig párosodni akar vele és amilyen műsort rendez már az idegeinket tépázza( a mienk nincs ivartalanítva). Kértük csinálj meg a kerítést, de nem tett semmit és mi is felajánlottuk de nem fogadta el. A férfi azt mondta hogy állítólag ivartalanítva van a lány kutyus. Ma délelött arra lettem figyelmes hogy össze vannak ragadva, kb 10 percig. Ez számos kérdést felvet bennem. Ha valóban ivartalanítva van, akkor a kan kutyánk nem érdeklődne utána és a szuka nem is hagyná magát, nem így van ? Ha kiderül hogy nincs ivartalanítva , milyen esemény utána tabletta injekció létezik nekik? és meddig lehet beadni ? köszönöm

Kedves Gazdi!

Van egy angol mondás: Good fences make good neighbours- valahogy úgy, hogy A jó kerítés a jó szomszédság záloga- ez az Ön helyzetében hatványozottan igaz.

Ha vetéltetésre, netán ivartalanításra kerül sor, az csak a gazdája beleegyezésével, közreműködésével lehetséges. Gyakorlatilag a vemhesség alatt bármikor el lehet vele vetéltetnia szukát, ismételni kell, ha ultrahang vizsgálattal találnak még benne kiskutyát.

Teljesen igaza van abban, hogy egy ivartalanított szuká nemigen érdeklődik kanok iránt, de biztosan nem párásodik.

Vérből tudjuk megnézni a nemi hormonok szintjét, amiből kiderülhetne, hogy valóban ivartalanították-e, de ez már megint csak a kutya gazdájának a feladata.

Kerítés ügyben nem tudok tanácsot adni, szerintem mindenképpen beszélni kell egymással, megértetni ki mit akar, mitől fél, stb.

És legfőképpen, ahogy azt Ön is szeretné, meg kell előzni, főleg a szuka kutya gazdájának a nemkívánt kiskutyák születését! (Gondolatok az ivartalanításról cikkünk elérhető ITT!)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993