csalogany

2014.04.22.

Nagyon szomorú dolog történt a lányom kiskutyájával, aki családtag volt nálunk. 7 éves múlt, mivel legutóbbi tüzelése után álterhes lett, melle bedagadt, az állatorvos ivartalanítást javasolt. 2,5 kilós kis yorkinkat így kora délután megműtötték. Pár óra után már ébredezve hazahoztuk, szépen tért magához. Sétált, vidám volt, ivott, éjfél körül feküdt le. Reggel 6-kor keltünk fel, de a kiskutya ekkora elpusztulva feküdt a helyén. Megmutattuk az állatorvosnak, de nem sokat segített, annyit mondott, sok minden okozhatta. Eltemettük a kiskutyánkat, de sajnos a lányunk -és mi sem- nem tud megnyugodni, hogy miért történt ez. Azt gondoljuk, belső vérzés léphetett fel, de persze csak találgatunk. Nagyon kérem, legyen szíves valamit mondani, mert bár a kiskutyának már mindegy, de a lányunk miatt aggódunk. Senkit nem akarunk hibáztatni, de így magát okolja, hogy minek is vitte ivartalanítani. Mivel a műtétet végző orvos gyorsan elküldte a kéltségeivel, mi meg nem vagyunk szakemberek, így nem tudom hova fordulhatnék. Tudom, hogy nem ez a világ legnagyobb problémája, de a lányunk komoly problémákon ment át az utóbbi időkben, most ez, hogy az életének társa meghalt, nagyon rosszul érint. Mi nem tudjuk megnyugtatni, ezért kérem a segítségüket! Hálás lennék, ha néhány lehetséges okot tudnánk mondani! Nagyon Köszönöm: Ildikó

Kedves Gazdik!

Az ilyen kérdések láttán nem könnyű mit mondani. Tudom, hogy egyáltalán nem megnyugtató, minden állatorvos azt javasolta volna, hogy ivartalanítsák a kutyust, ez a megfelelő lépés az álvemhesség, emlő duzzanat megakadályozására, amely emlődaganatot, genes méhgyulladást is okozhat a későbbiekben. Sajnos az altatás alatti és utáni komplikáció egészséges állatoknál is előfordulnak. Úgy derülhetett volna ki a halál oka, ha felboncolták volna a kiskutyát, enélkül tényleg csak találgatni lehet. Lehetett vérzés, szívmegállás, kihülés, vagy valamilyen rejtett betegség, ami nem látszott korábban.

Nem tudom mit mondjak vigasztalásul, nagyon együttérzek és borzasztóan sajnálom a kiskutyát! Remélem sikerül meggyászolni, és hamarosan egy új kis állat hoz majd boldogságot a lányuk életébe.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993