Beni

2014.04.24.

Kedves Doktornő!! Szeretném a tanácsát kérni! Pár hónapja örökbe fogadtunk menhelyről egy kiskutyát, most jött elő egy olyan “viselkedés zavar”, hogy reggel, amikor felkel, berohan egy kis szivacs házikóba és onnan morog v. ugat kifelé, mint aki fél. Van, hogy elmegy az ágy alá és nem lehet kivenni. Kb1-2 óra múlva mintha mi sem történt volna előjön. Nem bántjuk soha, nagyon szeretve van! Esetleg adjunk neki kis nyugtatót, vagy hallottam az orbáncfű jó lenne? Még egy kérdés lenne, milyen porc erősítőt javasolna egy 4-kg-os kutyának? Térd műtéte lesz majd,/kicsit halogatjuk/ már voltunk orvosnál de Én szeretném ha addig is szedne valamit. Köszönöm a választ! Üdv:Ági.

Kedves Gazdi!

A viselkedés terápiához már vannak Magyarországon is szakértők, kutyatrénerek, kutyapszichológusok, akik tudják, mit kell tenni egy esetleg traumatizált kutyával , hiszen egy morgó, ugató kutya, akinek nem ismerik az előéletét biztosan régről hozza a sérüléseit.

Sajnos a gyógynövényterápiát nem ismerem, én is csak az interneten olvastam  az orbáncfű jótékony hatásairól stressz helyzetekben, akár agressziós kutyáknál, kényszeres viselkedésben.

Nem írta, hogy mi baj a másik kutyus térdének. Porckopás? Kereszteződő szalag szakadás? Törés? Porcleválás? Ha orvosa szerint műteni kell, akkor nehéz javasolni “valamit”, hiszen ha egy levált porcdarab úszkál a térizületben, amely minden lépésnél karistolja a porcfelszínt, akkor egyetlen porcerősítő, gyulladáscsökkentő készítmény sem fog javulást hozni, és én sem tenném jól, ha a tüneteket időlegesen eltüntetőt készítményt javasolnék.

Ha megvolt  a műtét, akkor szedhet majd a porc regenerálódását is elősegítő valamilyen porcerősítőt, amit általában cápaporcból, zöldkagyló kivonatból állítanak elő, de erről legjobb, ha a kisállat ortopédiában jártas, műtétet végző állatorvosát kérdezi!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993