Szfinx

2014.04.24.

Üdvözlöm! Nekem,az lenne a kérdésem, hogy vennék,egy szfinx cicát, de,a tenyésztő írta,még 3 héttel ezelőtt hogy a cica beteg és hasmenése van, meg nem eszik, rendesen. Ez az első oltás után volt egy héttel. Most már eszeget,meg iszik is. Jártak,vele infúzióra, meg szurira is.  Nem tudták megmondani mi lehetett az alomnak a baja, merta többi cica is beteg lett. De,mivel hogy ez a cica nem teljesen csupasz, hanem pihés. Így, lehet hogy ő nem annyir erős szervezetű és azért,nem épült fel hamar? Azért kellett még neki szuri meg infúzió? Kérdésem, mi lehetett a baj? Mert,nem mondták meg. Lehet, hogy az oltás mellékhatása? Ön szerint érdemes megvennem a cicát? Vagy egész életébe beteges lesz? Köszönettel: Andrea Várom mielőbbi válaszát!

Kedves (Reménybeli) Gazdi!

Lehet, hogy az oltás “mellékhatása” a hasmenés, az is lehet, hogy fertőzöttek a cicák valamilyen macskavírussal, vagy parazitával, esetleg genetikai bajuk van. Csak nagyon költséges, hosszú vizsgálat sorozattal lehetne feltérképezni, mi áll egy ilyen hasmenés mögött. Gondolom így is éppen eleget fizetett a tenyésztő egy egész alom kezeléséért, infúziózásáért.

Válaszom szúrós szívűnek fog hangzani- én mindenképpen lebeszélném arról, hogy akármennyi pénzt is kiadjon egy beteges alomból származó különleges fajtájú cicáért! Nem csak azért, mert magánvéleményem szerint inkább a rengeteg gazdátlan (édesebbnél édesebb) kiscicát, kiskutyát kellene örökbefogadni a furcsábbnál furcsább fajták kitenyésztése helyett, hanem azért is, mert senki sem garantálhatja, hogy nem lesz élete végéig beteges a cica.

Más helyzet lenne, ha a tenyésztő ingyen és bérmentve odaadná a kiscicát, és Ön felmérve anyagi lehetőségeit befogadná őt úgy, hogy felkészül lelkileg és anyagilag arra, hogy lehet, hogy  sosem lehet egészen kigyógyítani a betegségből, mert fertőzött valamilyen macskavírussal, és időről időre visszatér a hasmenés, vagy más betegség. Lehet, hogy ekkor is megpróbálnám lebeszélni, de az egy egészen más helyzet lenne.

Mindezt úgy, hogy nagyon díjazom a tenyésztő őszinteségét, hogy megmondta mi a helyzet,és azt is el tudom képzelni, hogy ha Ön nem, akkor más így is hajandó pénzt adni a cicáért.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993