szőrtépés

2014.05.07.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A 1,5 éves cirmos kandúr macskám tépi a szőrét. A hátán egy csíkba teszi ezt. Tavaly nyáron ugyanez történt, akkor Frontline Spot On Macskával kezeletük. Ez akkor hatott, visszanőtt a szőre. Idén újra elkezdte és ugyanott a hátán tépi ki csomókban a szőrét, a bőrén nem látszik semmi szabad szemmel. Azt szeretném megtudni miért lehet ez. Mindkét esetben meleg időben kezdte és ugyanott tépi ki a bundáját. Lakásban és kertben is szokott lenni, kullancsot is szedtünk már ki belőle. Ez lehet a probléma? Vagy valami komolyabb? Hogy tudnánk kezelni? Mivel falusi macska, a hozzáállás miatt állatorvosnál még nem jártunk vele. Előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Ha tavaly a Front-line segített, akkor a bolhák, vagy más olyan külső élősködők miatt tépte a szőrét, amele kellen hatásos a szer. Meleg időben kezdenek igazán szaporodni a külső élősködők, a bolhák is. A kullancsok ellen a legtöbb spot-on legfeljebb 2-4 hétig véd. A jó minőségű nyakörv,pl. a Foresto akár 6-7 hónapos védettséget is igér bolhák, kullancsok ellen. (Segítség a választásban ITT.) Honlapunkon a hírek legújabb bejegyzésében feltettünk egy videót is, ami segít helyesen feltenni a rácseppentős, spot-on gyógyszert, ha ilyet váasztanak.

Persze lehet más baja is, mondjuk allergiás hajlam, vagy fájdalom, pl. vesebetegség a háttérben, amire a bolhák jelenléte csak ráerősít.

Ha nem tudják állatorvoshoz vinni, akkor kezdjék az újabb külső élősködő elleni szerre, és egy féreghajtó tablettával. Ha nem használ, akkor viszont hozzáállástól függetlenül muszáj lesz bepakolni a macskaszállítóba, és megbeszélni az ivartalanítását, oltásait is, ami falusi macskáknál is a hosszú élet záloga.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993