újszülött kiskutyák

2014.05.12.

Tisztelt Doktor Úr! Ma reggel hozott világra a beagle-em két kiskutyát, sajnos kettő halva született. Mindkét kiskutya egészséges, táplálkoznak, mozognak, boldognak tűnnek, viszont az egyik végbélnyílásából egy hosszú székletszerű dolog jött ki, először féregnek gondoltam. Lehetséges, hogy a méhen belül elfogyasztott matériák voltak összeállva, mert ugyanolyan színe és szaga volt, mint a szülést kísérő váladékoknak. Tudna segíteni, hogy ez problémát jelent-e? Azt is szeretném tudni, hogy egy komplikált szülés után (egész éjszakás vajúdás, kórház, két halott kiskutya) után hogyan tudnám segíteni az anyukát a felépülésben? Lehetnek aggasztó következmények?Válaszát előre is köszönöm! K. Zsófi

Kedves Gazdi!

Gratulálok a kiskutyákhoz, remélem hamar akad nekik gondos gazda.

A bélsár-szerű dolog valószínűleg a mekónium, vagy bélszurok, ami teljesen normális, mert ugyanis a kiskutyák az anyaméhben gyakran kortyolgatnak a magzatvízből, és működik a belük, az emésztésük. Szülés után távozik, az anyakutya lenyalogatja.

Támogatni lehet az anyakutyát jóminőségű, szoptatós kutyáknak való táppal lehet, sok  simogatással, mindig rendelkezésre álló friss vízzel. 2 kölyök igazán nem sok, a rutinos kutyamamák 7-8-cal is elboldogulnak, ráadásul nem viseli meg őket “lelkileg” az, hogy két kölyök elpusztult, mert nem gondolkoznak, merengenek a múlton, egyszerűen a mának, a jelen pillanatnak élnek, elfelejtik ami volt. (De jó is nekik!) Most biztosan boldog az anyakutya két egészségesen, jól fejlődő kiskutyájával. Az, hogy miért pusztult el a két kiskutya, szakszerű boncolással deríthető ki.

2 hét múlva időszerű egy féreghajtás mindenkinek, majd újabb két hét múlva ismételni kell, 6 hetesen kaphatják meg az első oltásukat, és 8 hetes korukig mindenképpen maradjanak az anyjukkal! Sok boldogságot és örömet kívánok!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993