Összeszoktatás

2014.05.13.

Milyen eszközt ajánl kutya körömvágáshoz, ha szeretném elvégezni én magam? A szomszéd macskája oda fialt a garázsunkba, tehát most van 5 gazdát kereső kiscica is. Egyet vállalnánk, ehhez szükségünk lenne segítségre a kutyák és a macskák összeszoktatásához, tud tanácsot adni? Köszönöm.

Kedves Gazdi!

TRIXIE KAROMVÁGÓ (NAGY)A kutya karmát, ha van segítség, aki ügyesen rögzíti a kutyát, legjobb ha erre a célra gyártott eszközzel (nagyobb pet-shopokban lehet beszerezni) vágják le, végszükségben lemez ill drótvágó is megfelel. Fontos, hogy egy-egy alkalommal maximum néhány mm várható csak, az alatt a vérzékeny irha helyeződik. Világos színű karom esetében áteső fényben vizsgálva látszik az irharéteg helyeződése, fekete (pigmentált) karom esetében sajnos nem.

Kutyák karmát akkor szoktuk vágni, ha farkasköröm, vagy törött, rendellenes ujjak miatt a karom nem kopik. Elfekvő, idült nagybeteg kutyák esetében szintén szoktuk 2-3 hetente vágni a karmot.

A kutyák és az anyamacska ill kölykök bemutatását, megszagoltatását ellenőrzött körülmények között, több felnőtt ember egyidejű jelenlétében is csak óvatosan kellene elvégezni. A többszöri “bemutatás” alkalmával a barátságos, gyengéd ismerkedést dícsérni, jutalmazni, megerősíteni kell – míg a durva, erőszakos megnyilvánulásokat elhárítani, egyértelműeen, erélyesen és következetesen tiltani. Legjobb, ha egyidejűleg simogatja a kismacskákat és a kutyát.
Van olyan kifejlett kutya, amelyiknél a macskák ellenséges kezelése mélyen gyökeredző, és nem, vagy csak nehézségek árán leküzdhető.

üdvözlettel,

Balogh lajos

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993