1+1

2014.05.15.

Üdv! két kérdésem lenne, ha tetszene rá válaszolni : 1. Idős kutyám vitofyllin tablettát kap agyi működésre, de sehol semmi leírást, mellékhatást nem találtam róla a neten, a dokink mindig csak egy levéllel ad, szóval nincs tájékoztató amit elolvashatnék.Ha tetszene írni erről. 2. kutyák ihatnak e csökkentett deutérium tartalmú vizet ? Nagyon hálásan köszönöm

Kedves Gazdi!

Azért nem talál semmit a neten, mert ez egy vényköteles gyógyszer, aminek nem szabad kitenni a leírását webpatikákban sem.

A hatóanyaga a propentofillin, az embergyógyászatban a periferiális és agyi vérkeringés javítására alkalmazzák, a degeneratív és érrendszeri eredetű elbutulás elleni gyógyszer. Alzheimer-kórban és agyi iszkémia okozta oxigánhiányos állapotban idegvédő hatása van. A központi idegrendszerben gátolja a gyulladás kialakulását. Az állatgyógyászatban is alkalmazzák a vérkeringés javítására, a vérlemezkék összecsapzódásának gátlására.

Kutyákon végzet kísérletben azt tapasztalták, hogy rendszeres adagolása segíthet enyhíteni a kutyák időskori tünetein, mert ér- és hörgőtágító hatása révén fokozza az oxigénfelvételt, serkenti az energiaháztartást, segíti a szív és a központi idegrendszer működését, valamint növeli az eb étvágyát.

A propentofillin ellenjavallt aktív koponyán belüli vérzés, súlyos máj- vagy vesekárosodás esetén.

Mellékhatások (embereken): kiütés, túlérzékenység, anorexia, szomjúság, émelygés, has- vagy fejfájás. Ritkán kötőhártya-bevérzés, ízületi fájdalom.

Kutyáknál is használják a csökkentett deutérium tartalmú vizet, vannak vele jó tapasztalatok, de az adagolásról mindenképpen kérje ki a kezelő állatrvos véleményét!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993