Lindi

2014.05.19.

9 éves lány kutyám 10 hónapja cukorbeteg.4 hónapig többféle inzulinnal próbálkoztunk, de mindegyiktől nagyon ingadozott a vércukra, egyik sem vált be./caninsulin, actrapid,/. 6 hónapja humán inzulint kap, egy bázist, lantus nevűt és mellé egy gyorsan hatót,humalog nevűt. Eddig nagyon jól hatottak, jól szinten tartották a vércukrát. Most kb.2 hete kezdődött, hogy a reggeli-esti cukormérés eredménye magas, mindig 20-25 körül van, ez fél évig soha nem fordult elő.Táplálásában, és másban sem történt változás, de az inzulin, ami fél évig tökéletesen működött, most nem hat rá. Mi lehet ennek az oka?

Kedves Gazdi!

Legelőször azt kellene ellenőrini, hogy az alkalmazott inzulin készítmények szavatossági ideje nem járt-e le, illetve hogy megfelelően tárolják-e. A Lantus használata:

“A dobozon és a patron címkéjén feltüntetett lejárati idő után (Felhasználható és EXP) ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Használatban nem lévő injekciós toll
Hűtőszekrényben (2 °C – 8 °C) tárolandó. Nem fagyasztható!
Ne helyezze a SoloStar-t közvetlenül fagyasztórekesz vagy a jégakku mellé.
A fénytől való védelem érdekében az előretöltött injekciós tollat tartsa a dobozában.
Használatban lévő injekciós toll
A használatban lévő, vagy tartalékként magával vitt előretöltött injekciós tollat, maximum 4 hétig, legfeljebb 25 °C-on, közvetlen hőtől és fénytől távol lehet tárolni. A használatban lévő injekciós tollat nem szabad hűtőszekényben tartani. Ne használja fel ezen időtartamot követően. “

A Humalog használata:

“A használatba vételt megelőzően tartsa a Humalog-ot hűtőszekrényben (2 °C-8 °C). Ne fagyassza le. A használatban lévő patront szobahőmérsékleten (15 °C – 30 °C) tárolja és 28 nap után dobja ki.
Hőhatástól, napsugárzástól tartsa távol. Ne tartsa a használatban lévő injekciós tollat vagy patronokat hűtőszekrényben. A patron behelyezése után az injekciós tollat nem szabad felhelyezett tűvel együtt tárolni.
A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Humalog-ot. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne alkalmazza a Humalog-ot, ha elszíneződött vagy szilárd részecskék láthatóak benne. Csak akkor alkalmazza, ha víztiszta. Ezt minden injekció beadása előtt ellenőrizze.”

Ha ezeket mind betartja (nagy körültekintést és figyelmet igényel a használatuk), akkor érdemes megnézni, hogy van-e mégis valamilyen változás, például ivartalanítva van-e a kutya, hiszen a tüzelés, az aktív ivari ciklus igen megnehezíti a cukorbetegség kezelését.

Mindenképpen vissza kell mennie kezelőorvosához, aki vagy újabb kivizsgálást javasolhat, vagy akár szakrendelésre is küldheti Önt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993