szomorú

2014.06.02.

Tisztelt doktor úr!Sajnos csak múlt időben írhatok már nagyon szeretett kutyusunkról.Pénteki nap láttuk ,hogy nincs jól.nem evett,gyenge volt Szombaton elvittük orvoshoz és meg állapította a vizeletből ,hogy babézia. kapott imizol injekciót.de nem lett jobban .Hétfőn este újra vittük ,kapott még egy imizólt és antibiotikumot is.igy sem láttunk igazán javulást.Szerdán már kapott infuziot ,hányt ,lázas vólt ,szédelgett És kapott szteroidot is mivel nem volt javulás már másra is gyanakodott a doktornő.De ezután mi úgy láttuk még rosszabbul lett.Minden másnap infúzio és abba amit lehetett mindent bele tett a doktor nő.,mivel nem is evett.Nagyon nehezen pisilt ,inni sem akart.A vizelete nagyon csúnya sötét volt.Vasárnap már egész nap hány.és akkor sokat ivott is.De nagyon gyenge volt. és már nem tudott szinte lábra élni.Mivel úgy éreztük itt már semmi nem segít .hogy már ne szenvedjen ,vasárnap hajnalban kijött a doktor nő és kértük altassa el.Borzasztóan megviselt bennünket mert imádtuk .Tessék nekünk meg írni Mit hibáztunk .hogy elment .Mi úgy érezzük ,a Doktor nő i meg adott Neki mindent amit ebben az estben lehetett .Három éve már volt ilyennel kezelve talán azért.? És úgy érezzük időben is vittük nem hanyagoltuk el ,mert annál sokkal jobban imádtuk. Várom válaszát ,és előre is köszönöm.

Nem gondolom, hogy akár Önök, akár kezelőorvosuk hibázott volna, sőt, láthatóan mindannyian igyekeztek mindent megtenni a kutya felépülése érdekében. Nagyon sajnálom, hogy mindez kevésnek bizonyult.

Igen, elképzelhetőt, hogy a korábban kikezelt, és átvészelt  babéziás megbetegedésből maradt vissza vese és/vagy máj károsodás, ami a mindennapi életben semmi gondot nem jelentett a kutyának – viszont az ismétlődő fertőzésnél végzetesnek bizonyult. Azt sem tudom kizárni, hogy egyéb rejtett betegsége lehetett a kutyának, ami szintén eredményezhette azt, hogy végzetessé vált a babéziózis.

A babéziózis megelőzése érdekében a kullancsokat kell távol tartani a kutyáktól. Ha mégis megtörténik a fertőzés, akkor a mielőbb megkezdett kezelés mentheti meg őket. És, sajnos ahogyan az Önök esete is példázza, vannak esetek, amikor mindez kevés lehet.

Sajnálom a történteket.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993